Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
18/07/2024 | 20:11 h
previsio
 
 
18/07/2024 | 20:11 h

L'Ajuntament de Palafolls portarà al ple l'adhesió al manifest de l'Aliança Educació 360

20 de febrer de 2020


L'adhesió al manifest i al full de compromisos de l'Aliança permetrà donar un marc conceptual vertebrador important al projecte de Vila Educadora del municipi


El govern de Palafolls portarà a aprovació al ple d'avui dijous 20 de febrer l'adhesió al projecte de l'Aliança Educació 360 que permetrà desenvolupar el projecte en l'àmbit local, sota la denominació de Vila Educadora. 

 

L’Ajuntament de Palafolls concep l’entorn local com una eina d’aprenentatge continu on els múltiples agents educatius han de ser empoderats i ser coneixedors de la seva incidència en la formació personal, social i en l’àmbit del coneixement especialment dels infants i els joves però també de la gent adulta. 

 

Els agents educatius són la família, els centres educatius, però també les polítiques públiques, l’educació en el lleure o les activitats esportives. Tots aquests elements exerceixen la corresponsabilitat d’educar i conformar una societat compromesa amb els valors ciutadans en l’àmbit de l’entorn local.

 

La regidora d’Educació, Susanna Pla, valora així l’adhesió al projecte: “Educar és una cosa de tots. Nosaltres proposem un projecte de Vila Educadora en què tots els actors socials, entitats, institucions i totes les persones som educadors, perquè l'única manera d'avançar és que ningú quedi enrere".

 

Tal com recull el document d’adhesió, la voluntat és la de “posar la llavor d’un futur ecosistema local educatiu que garanteixin una educació personal i competencial en el que l’infant, el jove i els adults són el centre de les propostes i dels èxits de l’entorn".

 

El 28 de gener de 2020 ja es va aprovar al Consell Escolar Municipal adherir-se a l'Aliança Educació 360, i per tant, aquest pas a nivell de poble ja compta amb l'aval previ de la comunitat educativa de Palafolls. 

 

L'adhesió a Aliança Educació 360 suposa compartir el manifest del projecte, que es detalla en set punts, i assumir un document de compromisos i de valors lligats a aquesta nova manera d'aprendre i de treballar que vol involucrar a tot el municipi. Des de Palafolls s'advoca per promoure aquesta filosofia en l'àmbit propi, i per participar en l'Aliança a partir de les pròpies experiències i capacitats. Número de visites
875
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43