Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
14/04/2024 | 00:15 h
previsio
 
 
14/04/2024 | 00:15 h

L’Ajuntament de Palafolls prepara una sessió informativa sobre les vespes asiàtiques

18 d'octubre de 2018


Ahir es va eliminar un gran vesper d'aquests animals prop del camp de futbol


Tot i que no són especialment agressives amb els humans, aquestes vespres representen un perill per les vespes autòctones i les seves picades poden resultar més molestes que les de les habituals.

 

Detectar-ne els nius no sempre és fàcil, ja que acostumen a construir el seu eixam dalt d’arbres alts, tant dins com fora de les zones urbanes però especialment en zones de ribera de rius.

L’expansió d’aquests insectes és ràpid i a Palafolls ja s’han detectat alguns eixams, que han estat eliminats.

 

Davant d’això l’Ajuntament està preparant una sessió formativa per tal de donar a conèixer la vespa asiàtica i quina és la correcte gestió dels nius d’aquests insectes.

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament està acabant d’ultimar els detalls d’aquesta sessió.

 

Per regle general, l’administració s’ocupa de l’eliminació i retirada dels vespers detectats en espais públics, mentre que si el niu es localitza en espais privats, la gestió ha de ser privada amb professionals qualificats.

 

Justament ahir es va eliminar un gran vesper situat en les branques d’un arbre a 22m d’alçada.  En aquest cas el niu, de 55x70 cm, es trobava prop del camp de futbol del nostre municipi, i va caler d’una certa infraestructura per poder eliminar-lo.

 

La retirada es va fer de nit, ja que és quan la majoria dels exemplars són dins l’eixam i per tant és més eficaç la seva eliminació.

 

Ara una empresa especialitzada congelarà el niu durant almenys 2 setmanes per tal d’eliminar ecològicament tots els insectes del vesper retirat anit a Palafolls.Número de visites
1369
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43