Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
23/02/2024 | 05:40 h
previsio
 
 
23/02/2024 | 05:40 h

L'Ajuntament de Palafolls presenta el Procés de consulta sobre la mobilitat al nucli del municipi

13 de setembre de 2022


L'objectiu de la votació és decidir el futur de la circulació en algunes de les principals vies i carrers


L'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ha presentat aquest matí el Procés de consulta sobre la mobilitat al nucli de Palafolls, que es durà a terme del 19 de setembre al 2 d'octubre.

 

Durant el primer semestre de 2022, l'Ajuntament va dur a terme les obres de substitució de la canonada d'impulsió, que s'estén des del Carrer Passada i el Carrer Major fins a l'Avinguda de Pau Casals. Una infraestructura bàsica que requeria d'una actuació urgent i que permetia introduir millores en la gestió de l'aigua al municipi.

 

L'inici dels treballs va obligar al consistori a repensar la mobilitat d'alguns carrers afectats per garantir la circulació i reduir els possibles inconvenients. Aquesta redefinició es va fer en base a dos criteris principals: la creació de bosses d'aparcament als sectors amb major concentració de vehicles i l'ordenació de la circulació, per tal de fer-la més òptima per les necessitats de Palafolls. L'aparcament al centre, a més, és un dèficit estructural i una reclamació veïnal que ve de lluny.

 

El passat juliol van finalitzar les obres de la canonada i durant aquests mesos s'ha pogut circular amb les modificacions aleshores proposades, avalades per les indicacions del Pla local de Seguretat viària i els tècnics municipals.

 

Tenint en compte la bona rebuda dels canvis i la creació d'un centenar de noves places d'aparcament, el govern es va plantejar la possibilitat d'introduir-los definitivament. És per això que, des de la regidoria de Participació Ciutadana, s'ha organitzat un procés participatiu perquè siguin els veïns i les veïnes del municipi qui decideixi el futur de la mobilitat del centre de la vila.

 

Disseny sense títol (8).jpg

 

Tres preguntes sobre tres vies d'accés


El procés de consulta ciutadana inclou tres preguntes en relació a tres vies rellevants del municipi i sobre les quals ha recaigut el major pes de les alteracions per les obres: l'Avinguda Costa Brava, el Carrer de Ramon Turró i l'Avinguda Ribera de la Burgada.

 

En base a això, el consistori planteja tres opcions:

 

Aplicar definitivament els canvis introduïts a les tres artèries, mantenint el sentit únic de circulació a l'Avinguda Costa Brava i l'Avinguda Ribera de la Burgada, amb la conseqüent ampliació de places d'aparcament, i el doble sentit al Carrer de Ramon Turró.

 

Retornar a la situació prèvia a l'inici de les obres, mantenint les dues avingudes amb el doble sentit de circulació, amb la conseqüent pèrdua de places d'aparcament, i el Carrer de Ramon Turró amb un únic sentit de baixada cap a l'Avinguda Costa Brava.

 

Respecte a la circulació de l'Avinguda Ribera de Burgada, el consistori planteja una tercera opció amb un canvi parcial: recuperar el doble sentit en el tram entre el Carrer de Ramon Turró i l'Avinguda Pau Casals, i definir un sentit únic en la resta de l'Avinguda Ribera de la Burgada, amb la corresponent eliminació d'una vintena de places d'aparcament.

 

Com es pot votar?


Les regidories de Comunicació i Participació Ciutadana han organitzat el repartiment per tot el municipi dels fulletons informatius, que també serveixen com a paperetes físiques de vot.

 

La voluntat del consistori és que la població pugui votar de manera híbrida. Una opció és fer-ho per internet, mitjançant qualsevol dispositiu electrònic (mòbil, tauleta, ordinador, etc.) a través del portal web habilitat consulta.palafolls.cat. Des d'aquí, també es pot accedir a tota la informació sobre el procés participatiu.

 

Com a alternativa, també és possible votar presencialment mitjançant el fulletó informatiu en paper. Només cal dipositar-lo a les urnes col·locades, a partir del dilluns, a l'Ajuntament i a l'Escola Municipal de Música i Dansa.

 

En tots els casos, per tal que el vot sigui vàlid, cal introduir el número de DNI o NIE i la data de naixement. Aquest fet és per corroborar l'empadronament dels votants al municipi i, per tant, verificar el seu dret a vot. D'aquesta manera, la votació resulta més inclusiva i el període es pot allargar durant dues setmanes, abaratint així també el seu cost.

 

És molt important tenir present que només es podrà votar una vegada i que, a l'hora d'efectuar aquest dret, s'hauran de respondre obligatòriament les tres preguntes per tal que el vot sigui comptabilitzat.

 

Els votants han de ser persones empadronades a Palafolls abans de l'1 de juliol de 2022 i que tinguin, com a mínim, 16 anys complerts abans de la data esmentada.Número de visites
1320
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43