Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
29/02/2024 | 18:25 h
previsio
 
 
29/02/2024 | 18:25 h

L'Ajuntament demana reduir el consum d'aigua potable, i decreta la suspensió de l'activitat escolar, cultural i esportiva

22 de gener de 2020


En tres decrets, aprovats aquest migdia, l'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, també ha ordenat el tancament dels accessos a la zona industrial Nord de Palafolls.


L'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ha signat tres decrets per poder suspendre l'activitat als diversos centres de titularitat pública com també tancar els accessos a la zona industrial Nord de Palafolls, des d'avui dimecres a les 15 h i durant tota la jornada de dijous. Les afectacions, que venen provocades pel temporal Glòria, preveuen també una nova onada de tempesta aquesta mitjanit i durant la matinada, malgrat que la intensitat de les pluges es preveu menor que la viscuda durant aquesta passada matinada. Des de l'ajuntament s'ofereix la informació sobre les afectacions, actualitzada:

 

 

Problemes amb la potabilització de l'aigua

 

L'afectació d'aquest equipament pot comportar restriccions en el subministrament d'aigua domiciliària en les pròximes hores mentre no es resolguin les incidències. Aquesta situació compromet el subministrament d'aigua a tots els municipis de l'alt maresme per la qual cosa es demana fer un ús responsable d'aquest recurs. Tot i això l'autonomia actual ha crescut amb relació a les últimes informacions i s'estableix en 60h d'abastiment.

 

Al llarg de la passada nit la potabilitzadora de Palafolls va haver de ser desallotjada per l'alt risc que comportava el temporal Glòria. Tot i això, cap al matí reobria les seves portes però sense poder efectuar les maniobres habituals d'extracció d'aigua dels pous a causa de les riades. Per això, ara treballa rebent aigua de la dessalinitzadora de Blanes, que es veu obligada a funcionar amb limitacions per tal de no comprometre la integritat de la canonada de captació d'aigua salada.

Tancament d’Escoles i Centres Municipals


Tal com s'ha aprovat via decret, l'ajuntament suspèn l'activitat als centres educatius (llar, escoles i institut) a partir de les 15 h d'avui dimecres i durant tot el dia de demà dijous. De la mateixa manera i en el mateix horari se suspèn tota l'activitat que es realitza tant a l'interior com a l'exterior dels complexos esportius del municipi, com també tota activitat autoritzada prèviament per l'ajuntament i que s'hagués de realitzar en espais exteriors.

L'anul·lació de l'activitat als equipaments municipals durant la jornada d'avui i la de demà, es fa extensiva també als centres culturals i lúdics. En aquest sentit, el govern de Palafolls recomana a la població que s'evitin els desplaçaments si no és imprescindible.

 

Parada de seguretat als Polígons

El fort temporal que ha afectat al nostre municipi els darrers dies 20, 21 i 22 de gener ha provocat diverses incidències en equipaments i infraestructures de titularitat pública i gran afectació als voltants del Riu Tordera. Aquesta situació compromet directament la seguretat i mobilitat al polígon industrial situat a la zona nord del municipi. Per aquest motiu, l'ajuntament ha decretat la suspensió de l'activitat i el tancament dels accessos a aquesta zona del municipi com a mesura de prevenció.

 

La coordinació d'aquest operatiu serà dirigida pel Cap de la Policia Local de Palafolls, que queda facultat per a realitzar les mesures necessàries per a l'ordenació del trànsit en aquesta zona per tal de facilitar i garantir el correcte desallotjament de tots els centres de treball ubicats al polígon industrial nord.

 

Obertura de la BV682

Aquest matí els serveis municipals treballaven per la neteja i rehabilitació de la carretera BV682 de Palafolls a Blanes on s'hi ha restablert el flux de circulació amb normalitat, ja que la baixada del cabal que s'ha produït aquest matí ha permès la reobertura d'aquesta.


Pronòstic meteorològic

Es preveuen precipitacions en forma de xàfecs abundants però de menor intensitat entre les 21:00h del dia d'avui i les 06:00h del dia de demà amb vent moderat a fort amb component nord-est. El pic màxim de pluges s'espera de 00:00h a 2:00h de la matinada.

Zones habilitades

Tot i que no s'esperen majors incidents s'habilitarà l'EMMID per tal d'acollir a totes aquelles persones que tinguessin la necessitat de fer ús de les instal·lacions per passar la nit.

 

Crida a la calma i col·laboració ciutadana

El consistori fa una crida a la calma ciutadana i recomana informar-se mitjançant els canals oficials. Tanmateix aconsella evitar la rumorologia.

Davant de qualsevol problema cal trucar a la policia al (608.740.404) i (937.657.600)Número de visites
1652
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43