Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
01/03/2024 | 21:05 h
previsio
 
 
01/03/2024 | 21:05 h

L’Ajuntament engega una prova pilot al centre per guanyar fluïdesa en el trànsit i més aparcament

17 de març de 2022


Aprofitant que les obres al centre obliguen a buscar solucions de mobilitat, l’Ajuntament de Palafolls posarà en marxa una prova pilot per la que es variaran alguns sentits de circulació de vies principals del centre


 

Són uns canvis estudiats i recollits des de fa temps al  Pla de Mobilitat de Palafolls, que ja aconsellava alguns canvis en la circulació al centre del nostre municipi per millorar la fluïdesa del trànsit.

 

A grans trets, el parc de Joaquim Ruyra i la plaça de les Valls d’Ax es convertiran en l’eix d’una anella de circumval·lació del trànsit del centre. Així, el tram de l’avinguda Costa Brava comprès entre aquests parcs serà exclusivament d’entrada al centre del poble, mentre que el mateix tram de la Ribera de la Burgada serà només de sortida.

 

L’eliminació d’un carril de circulació a cada una d’aquestes vies permetrà la creació de dues grans bosses d’aparcament en semibateria. Es preveuen més d'un centenar de noves places d'aparcament en aquests dos carrers.

 

A més, per permetre una millor circulació i connexió amb aquesta anella de circumval·lació, el carrer Ramon Turró, entre Costa Brava i Sindicat, i que ara és només de baixada, passarà a ser de doble sentit.

 

Hi haurà d’altres ajustos en carrers circumdants que ajudaran a la fluïdesa del trànsit rodat i a l’estacionament gratuït al centre. Per exemple, el carrer Mas Pinell, en tot el tram que ressegueix la plaça de les Valls d’Ax, serà de sentit barri Santa Maria. O el carrer Pompeu Fabra que només tindrà el sentit  muntanya.

 

D’aquesta manera, a finals de mes, està previst que ja entrin en vigor els canvis proposats.

 

Quins són els canvis?

 

Els situem al mapa següent.

 

                                        001.png

 

Per què aquests canvis?

 

Els canvis pensats tenen dos objectius clars. El primer és la millora de la fluïdesa en el trànsit. És a dir, que la circulació al centre de Palafolls sigui més fàcil i més segura. El segon objectiu és guanyar places d’aparcament al centre. Els canvis de sentit permetran crear nous espais per l’estacionament de vehicles en bateria. Es calcula que es guanyaran més d’un centenar de noves places amb els canvis proposats.

 

 

Són per sempre?

 

Aquests canvis formen part d’una prova pilot que es posa en marxa ara, coincidint amb les obres de la canonada d’impulsió, ja que ajudaran a la descongestió del trànsit. Són canvis recollits en el Pla de Mobilitat de Palafolls, pel que estan estudiats i han d’ajudar a millorar el trànsit rodat al nostre poble.

Cap al mes de juny, es farà un procés de retorn per conèixer l’opinió i impressions dels ciutadans. Si els canvis són ben valorats i assoleixen els objectius marcats, quedaran vigents. Per contra, al tractar-se d’una prova pilot, si els resultats no són els esperats, es revertiran les mesures un cop acabin les obres de la canonada.

 

A partir de quan?

 

Els canvis previstos comporten tot un seguit d’actuacions a la via pública, com ara marcar els nous aparcaments, la nova senyalització i la informació als usuaris. Es tracta d’unes tasques que es faran durant aquets propers dies, amb la intenció que a finals de mes el nou sistema viari ja estigui operatiu. De tota manera, en aquests dies, els treballs poden comportar talls i alteracions a la circulació, pel que caldrà estar alerta de les indicacions excepcionals de la Policia Local.

 

La prova pilot estarà vigent fins a mitjans de juny, quan està previst que acabin les obres de substitució de la nova canonada d’impulsió.

 

 

Sessió Informativa

 

Per explicar aquests canvis i poder donar resposta als dubtes que pugui ocasionar aquesta remodelació del trànsit al centre, aquest dilluns a les 19h podeu seguir la sessió informativa en directe des del canal Youtube de l’Ajuntament de Palafolls.

 

 

 

                                 Tram del carrer Ribera de la Burgada que serà ara només de sortida  gairebé en tot el recorregut

         Tram del carrer Ribera de la Burgada que serà ara només de sortida en garabé tot el seu traçat

 Número de visites
1770
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43