Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
24/06/2024 | 19:18 h
previsio
 
 
24/06/2024 | 19:18 h

L'Ajuntament i el sector agrari s'encomanen per gestionar el futur de la Tordera a curt termini

22 de juny de 2020


El consistori comparteix bona part dels arguments dels firmants del 'Manifest de la Tordera'


Aquest divendres a la tarda s’han reunit a l’Ajuntament de Palafolls representats de sector agrari, alguns firmants del “Manifest de la Tordera”, i membres del govern local encapçalats per l’Alcalde Francesc Alemany.

 

El debat sobre la gestió de la Tordera fa temps que és sobre la taula, però enguany ha pres més força que mai després d’un inici d’any amb dos episodis de desbordament que han colpejat amb especial intensitat al tram final d’aquest riu, en especial el que va tenir lloc durant el temporal Glòria del passat gener.

 

Durant la reunió, els firmants del Manifest de la Tordera han pogut desenvolupar les seves conclusions i reflexions exposades a l’escrit publicat poques setmanes després del pas del temporal Glòria, titulat “Manifest La Tordera després del temporal Glòria, i ara què?” als representants del consistori Palafollenc, i als membres del sector agrari assistents. En aquest sentit s'ha posat l’accent en un seguit de mesures a mig-llarg termini que han d’aconseguir que quan es repeteixin avingudes similars a les que produí el temporal Glòria, els danys ocasionats fossin mínims i puntuals.

 

En línies generals les reflexions i conclusions exposades pels membres firmants del “Manifest de la Tordera” han estat compartides per la resta d’assistents. Amb tot però, des del sector agrari s'ha reclamat la necessitat de buscar solucions a curt i mig termini fins que no s’assoleixin els objectius finals definits al manifest. També s'ha palesat que el cultiu actual d’horta es caracteritza per un tipus d’explotació molt tecnificada, la qual cosa es tradueix en fortes inversions a les quals ara han de tornar a fer front per tal de posar en marxa altre cop la producció, motiu pel qual reclamen actuacions puntuals per tal d’estar previnguts en front de Torderades recurrents i no extraordinàries.

 

Per part del consistori palafollenc s'ha assegurat compartir en bona mesura el contingut del manifest, alhora que s'ha recalcat la importància de garantir la continuïtat del sector agrari al municipi, integrat dins l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, en la mesura que es considera un sector estratègic pel desenvolupament econòmic de la regió així com per la preservació del valor ecològic de la Tordera.

 

Durant la reunió, l’Alcalde, Francesc Alemany, va assegurar que a banda de definir una estratègia a llarg termini com la que proposa el “Manifest de la Tordera”, la qual assegura compartir en gran part, tenen la responsabilitat de gestionar el curt i mig termini per garantir la supervivència i el relleu d’un sector agrari que arrossega des de fa temps grans dificultats que el pas del Glòria no ha fet més que agreujar. Alemany va acabar afirmant que les accions que ara cal executar no aniran en detriment de l’estratègia a llarg termini amb la qual tots els assistents van estar d’acord.Número de visites
1149
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43