Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
14/04/2024 | 00:34 h
previsio
 
 
14/04/2024 | 00:34 h

L'Ajuntament inicia el projecte d'educadors de carrer

29 de juliol de 2021


Dos joves educadors fan ruta, des de fa una setmana, per oferir alternatives i eines als joves tot fomentant un treball en xarxa


L'Ajuntament de Palafolls ha iniciat el projecte d'educadors de carrer, dedicat al jovent del municipi, per implicar-lo en el seu propi procés de creixement acompanyant-lo en la construcció del seu itinerari personal, empoderant-lo i reconeixent-lo.

 

Així, des de la setmana passada, una parella de joves fan ruta per diversos indrets del municipi acomplint tasques diverses, com ara l'observança directa de la relació entre els joves i els espais, les trobades individuals o grupals, propostes d'oci participatiu i l'afavoriment de la convivència entre ells i l'entorn, en un moment difícil de pandèmia.

 

El projecte té unes línies d'actuació ben definides, que passen per l'anticipació, la prevenció i l'actuació, en cas necessari. Fent carrer, s'ofereixen alternatives i eines als joves per poder satisfer les seves necessitats, i es fomenta una visualització positiva i de reconeixement, propiciant un treball en xarxa.

 

La intervenció es fa a través de diversos canals: des del medi obert, a través de diversos punts de referència pel jovent al municipi: el Local Jove de Can Batlle, l'Skate Park, l'Institut, la Biblioteca, el Palauet, la zona de la Llar d'Infants, l'Skate Park i places i carrers com per exemple Poppi. Els educadors de carrer també actuen en canals no presencials, com és a través de xarxes socials, i també a través d'activitats com ara de pròpies, o en col·laboració amb entitats del municipi. Pel que fa a la intensitat de les intervencions, aquestes es classifiquen en lleus, moderades o intenses, en funció dels indicadors.

 

L'aposta de l'ajuntament pel projecte d'educadors de carrer és clara tal com indica la implicació de la multitud d'àrees municipals que hi estan implicades, a més de Joventut: Serveis Socials, Policia Local, Cultura, Promoció Econòmica, Salut, Esports, Educació i Entitats, a més de les assessories per joves (tallers d'estudi i acompanyament acadèmic, ocupació, salut i mobilitat internacional).

 Número de visites
818
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43