Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
03/12/2023 | 11:58 h
previsio
 
 
03/12/2023 | 11:58 h

L'Ajuntament ja treballa en un pla de Xoc per afrontar la recessió econòmica que es pugui derivar de la crisi sanitària a Palafolls

30 de març de 2020


En una entrevista ahir a Ràdio Palafolls, l'alcalde, Francesc Alemany va anunciar que es treballa per elaborar un pla de xoc que permeti ajudar als sectors agrícola, industrial i comercial del municipi, a reprendre el fil, un cop finalitzi la pandèmia i s'iniciï el retorn a la normalitat.


Fins ara, des de Palafolls ja s'han pres diverses mesures econòmiques i socials per a combatre tant el virus com les conseqüències negatives que està comportant, a fi i efecte de facilitar al màxim el pas d'aquesta crisi a tota la ciutadania.

L'Ajuntament ha posposat la taxa de guals, l'impost de vehicles, la taxa de cementiri, els preus públics de diversos centres educatius i culturals, i la primera fracció de l'IBI. També s'ha ampliat la bossa d'ajudes a Serveis Socials i l'avançament de pagaments a proveïdors amb un import proper al mig milió d'euros.

Però les iniciatives no fan referència només a temes administratius estrictament, sinó que el consistori, que lidera l'alcalde que ahir s'adreçava a la població amb un Missatge Institucional, també està essent capdavanter a l'hora de mobilitzar un cos de voluntariat que està responsabilitzant-se dia rere dia de tot un seguit de gent al municipi que té dificultats per passar aquests dies confinada. Es tracta sobretot dels col·lectius més vulnerables. Des de l'Ajuntament s'ha habilitat un número de telèfon (673 283 130) per fer front a les necessitats de la població des d'aquest voluntariat.

Dues de les iniciatives que s'estan gestionant amb molt d'èxit és el repartiment de les targetes moneder, que s'han fet arribar des de la Generalitat de Catalunya, i una iniciativa popular de confecció de mascaretes, cosides a mà amb roba, que ha desbordat totes les previsions.

Mentrestant, l'ajuntament no descansa, i per això qualsevol persona que necessiti fer un tràmit amb l'administració pot seguir-ho fent o bé via telefònica (OAC: 937 620 043) o bé telemàticament a través dels canals habituals i l'adreça palafolls@palafolls.cat. Per a tràmits relacionats amb temàtica econòmica o laboral derivada de la crisi sanitària s'ha habilitat una nova extensió al telèfon de l'ajuntament (937 620 043 EXT. 6). D'altra banda, tant la Policia Local (608 740 404), com el CAP (937 620 453) estan redoblant esforços durant aquests dies.

L'Ajuntament recomana una vegada més seguir sempre els canals oficials de comunicació, començant per la pàgina web on hi ha habilitat un apartat especial, per informar-se i estar al dia de totes les decisions que pren l'ajuntament amb relació a l'evolució d'aquesta pandèmia mundial. Les xarxes socials de l'Ajuntament amb el nou canal de Telegram i els micròfons de Ràdio Palafolls segueixen oberts durant tot el dia.Número de visites
955
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43