Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
29/02/2024 | 16:03 h
previsio
 
 
29/02/2024 | 16:03 h

L'Ajuntament posa en marxa el projecte #NinguSolAPalafolls

31 de març de 2020


Els últims dos decessos registrats al municipi motiven el naixement d'un mecanisme que vetlli per la seguretat de tots aquells ciutadans que viuen sols el confinament


Aquest mateix matí l'ajuntament anunciava el decés de dos ciutadans per coronavirus. Ambdues morts han promogut el naixement d'una iniciativa anomenada 'ningú sol a Palafolls'. Un projecte que té com a objectiu garantir la seguretat, l'atenció i el benestar de totes aquelles persones que viuen soles el confinament, sigui mitjançant un familiar, o per l'actuació d'un voluntari.

 

Fins ara, els protocols per part del consistori se centraven a garantir la seguretat dels usuaris categoritzats com a col·lectiu en risc, especialment la gent gran. Els últims esdeveniments posen sobre la taula la necessitat d'establir mecanismes d'actuació més amplis que garanteixin la seguretat d'un gruix més gran de ciutadania. És per això, que l'Ajuntament ha encetat el projecte #NinguSolAPalafolls que se centra a fer xarxa ciutadana.

 

Entre altres actuacions, l'ajuntament es comunicarà amb els presidents d'associacions de veïns i urbanitzacions per tal de crear una xarxa veïnal amb l'objectiu de tenir cura els uns dels altres, fent especial èmfasi en aquelles persones que es troben soles durant la quarantena. Aquesta segona mesura s'afegeix a la iniciativa del voluntariat solidari i compta amb el suport operatiu de tots els integrants que formen la borsa de voluntaris i que fins ara han portat a terme una tasca fonamental.

 

En aquest sentit l'ajuntament demana la implicació de tota la ciutadania pel que fa a la detecció de possibles casos en risc per posar-los en coneixement del consistori. Una tasca ciutadana que remarca la necessitat de fer xarxa entre els veïns. El funcionament és senzill, davant sospites de vulnerabilitat es demana a la ciutadania que facin ús del telèfon d'ajuda i voluntariat: 673 283 130.Número de visites
1575
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43