Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
05/03/2024 | 06:03 h
previsio
 
 
05/03/2024 | 06:03 h

L’Ajuntament preveu renovar i actualitzar mitja dotzena d’ordenances aquest any

11 de gener de 2022


Es crearan noves ordenances, d'altres es reformularan i algunes sols s'actualitzaran a la normativa vigent


 

 

El ple de l’Ajuntament ha aprovat recentment el seu Pla Anual Normatiu, un document que expressa la voluntat del consistori de reforma d’algunes normatives locals.

En aquest sentit aquest 2022, l’Ajuntament vol aprovar la revisió de fins a 7 ordenances municipals. Algunes són normatives d’organització interna i d’altres que afecten directament a la ciutadania.

 

Entre aquestes últimes hi ha la previsió d’actualitzar l’ordenança de convivència i civisme, que data del 2015, o la de vibracions i sorolls, del 2014, per tal d’incorporar-hi nous aspectes legals introduïts des de llavors. L’ordenança de tinença d’animals també es retocarà amb la introducció de noves mesures i l’adaptació a les noves normatives vigents.

 

                                         my-visual_57291349 (1).png

 

A banda, com és habitual, a finals d’any, es preveu aprovar les ordenances fiscals, aquelles que regulen els impostos i taxes locals pel 2023.

Per exemple aquest any es preveu reformular el Reglament Orgànic Municipal, el ROM. Es tracta del document que organitza el funcionament del consistori i la seva relació amb els ciutadans. També es preveu regular l’ús dels diferents equipaments municipals o la modalitat del teletreball amb un reglament pels treballadors municipals. A més, es preveu aprovar, per primera vegada, una ordenança de transparència i administració digital.

 

En alguns casos són renovacions profundes i en altres casos sols es demanda l’actualització de les normes locals a les lleis catalanes o estatals.

En l’any passat el consistori va aprovar ja noves ordenances com la del transport de viatges amb turisme lleuger (taxi sota demanda), la de patinets i vehicles similars i la modificació d’altres reglaments i normes locals.Número de visites
806
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43