Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
14/04/2024 | 00:49 h
previsio
 
 
14/04/2024 | 00:49 h

L'Ajuntament promou noves línies d'acció per donar resposta a la preocupació envers el 'Consum i addiccions a les pantalles i xarxes socials'

2 de juny de 2021


Tallers a l'Institut, xerrades a les famílies o prevenció a treballadors municipals; són algunes de les accions que donen continuïtat al treball de prevenció de les addicions a les pantalles que el consistori continua impulsant.


Des de l’Ajuntament, i fruit del treball transversal de diferents departaments de l’Àrea de les Persones i els recursos proporcionats per part de la Diputació de Barcelona, es vol donar resposta a la demanda latent que arriba per part de famílies i dels equips docents a l’entorn dels dubtes i neguits que genera el consum de pantalles en adolescents i joves així com de les xarxes socials.
 
En aquest sentit l’Ajuntament de Palafolls executarà diverses accions a curt i a mig termini, que comencen aquest mes de juny amb la programació d’un seguit de tallers i xerrades que volen ser un element preventiu davant aquesta l'addicció i l'ús de les pantalles. Les accions es concreten en:
 
- Tallers a les aules de l’Institut adreçats directament a alumnes d’ESO, i que tindran lloc els vinents 7, 8 i  9 de juny a l'Institut Font del Ferro, gràcies a un recurs de la Diputació de Barcelona per atendre la temàtica de l’ús de les pantalles i les xarxes socials.

- Tallers de petit format adreçat a les famílies de segon cicle de primària, que tindran lloc el dilluns 14 de juny. Per poder participar a aquests tallers cal inscripció prèvia a través de l’aplicatiu municipal. El format del taller està pensat per crear dinàmiques entre els participants i oferir eines i recursos per avaluar la tipologia de consum dels fills i de les filles, els límits, el perfil addictiu, etc. L’aforament està limitat a 12 persones per sessió i hi haurà dos sessions el mateix dia. Consulteu més informació de les sessions i els seus horaris a la web d'entrades.palafolls.cat.

- Capacitació a un grup de treball municipal a l’inici del proper curs escolar 2021-2022. L’Ajuntament ha concorregut amb èxit a una convocatòria d’un recurs material de capacitació que vol ser una primera eina conjunta per poder disposar dels coneixements i de la base per poder respondre a aquesta problemàtiques des d’un coneixement comú en clau municipal. En aquest sentit podrà dotar a treballadors en matèria de prevenció d'aquesta problemàtica.
 
Des de l'Ajuntament de Palafolls es continua treballant per donar resposta a aquesta necessitat manifestada per docents i famílies. Cal remarcar que aquestes accions són la continuació del treball que ja s'estava realitzant de forma transversal per solucionar aquesta problemàtica. 

 Número de visites
481
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43