Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
02/12/2023 | 20:18 h
previsio
 
 
02/12/2023 | 20:18 h

L'Ajuntament redistribueix tasques entre el seu personal tècnic en previsió de la pròrroga de l'estat d'alarma

24 de març de 2020


L’OAC, la Policia Local i la Brigada Municipal d’Obres i Serveis són tres de les àrees sensibles d’aquest Ajuntament que es reestructuren provisionalment per poder seguir donant els serveis bàsics.


A banda de les decisions que s'estan prenent des de l'equip de govern al voltant de la crisi sanitària pel Coronavirus a Palafolls, l'Ajuntament es prepara també per l'allargament de l'estat d'alarma que s'ha d'aprovar al Congrés dels Diputats, tal com ha avançat ja el cap de l'executiu espanyol.

En aquest sentit, el Govern ha començat a dissenyar, a través d'un decret, una reestructuració provisional de l'equip tècnic per optimitzar millor els esforços, i abocar-los allà on és més necessari en aquests moments de confinament.


A partir d’aquesta setmana del 23 de març de 2020, la majoria dels empleats prestaran el seu servei mitjançant el teletreball, amb horari preferent de 8 a 15 hores i seguiran realitzant la seva feina amb normalitat, sens perjudici que puntualment qualsevol treballador pugui necessitar adreçar-se a l’Ajuntament per recollir documentació, material, o per fer alguna tasca, igualment pot ser que per necessitats del servei se’ls hagi de requerir la seva presència, per a casos puntuals i prenent les mesures de seguretat i higiene necessàries, seguint les instruccions que donin els Caps de departament.

El decret afecta tres àmbits essencials de prestació de serveis en el si del Govern: la OAC, la Policia Local i la Brigada Municipal.

OAC


Per l’especificitat del servei i la necessitat de garantir al ciutadà la seva atenció, les treballadores d’OAC realitzaran l’atenció telefònica des de casa i la feina administrativa mitjançant el teletreball, si bé hauran de restar amb disponibilitat de presència física per al cas que algun ciutadà requerís atenció presencial inajornable, que es concertarà mitjançant cita prèvia.

El servei d’atenció al consumidor es prestarà de forma telemàtica.

POLICIA LOCAL


Per poder atendre l’increment de trucades, consultes, sol·licituds d’informació i requeriments que aquesta situació suposa per a la Policia, s’adscriuran al servei administratiu diversos treballadors provinents d’altres àrees, que faran torns amb un quadrant de 12 hores durant una setmana i la següent de descans, amb horari de 6 a 18h un torn, i l’altre de 18 a 6 hores. També faran la feina des del seu domicili o des de les dependències policials.

 

Els treballadors de la primera setmana realitzaran la feina des de casa, els de la segona setmana ho faran des de la caserna policial.

BRIGADA

Donat que és necessari seguir prestant aquest servei de forma presencial, s’han adaptat horaris, llocs i equips de treball.


S’han fet dos grups de treball que prestaran servei 6 dies per setmana, de dilluns a dissabte. Una parella estarà desinfectant i fent tasques de neteja, i l’altra parella restarà de guàrdia per si sorgeix alguna incidència o urgència de lampisteria, i s’aniran intercanviant entre elles.

 Número de visites
1005
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43