Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
02/12/2023 | 19:50 h
previsio
 
 
02/12/2023 | 19:50 h

L'Ajuntament reforça la neteja de les illes de contenidors per fer front als sobreeiximents

10 d'agost de 2020


En els darrers dies, s'han retirat 6.720 kg de brossa extra


El consistori ha estat realitzant aquests darrers dies un sobreesforç -amb el corresponent cost econòmic que això implica- per deixar netes algunes de les illes de contenidors més conflictives. Es tracta de punts negres on s'acumulen deixalles de tot tipus, produïts per abocaments descontrolats que provoquen sobreeiximents que repercuteixen negativament en l'entorn i la convivència.
 
En els punts on s'ha fet un esforç complementari des de l'Ajuntament, aquests darrers dies s'han arribat a retirar fins a 6.720kg més de l'habitual, una xifra considerable i que està per sobre de la normalitat. La neteja extra s'ha concentrat, doncs, en aquests punts:
 
1- Crta de Sant Genís. Entrada població
2- Ciutat Jardí: Avda dels Arbres.
3- Ciutat Jardi: Avda de les Flors, davant de la zona esportiva
4- Ciutat Jardí: carrer Lliris
5- Mas Carbó: entrada de la urbanització
6- Mas Reixac.
 
La responsabilitat ciutadana, vital
 
L'important esforç econòmic extra que està realitzant l'Ajuntament per a poder deixar netes les illes de contenidors, ha d'anar necessàriament acompanyat de la col·laboració ciutadana, per tal d'evitar al màxim les situacions de sobreeiximents en les illes de contenidors més conflictives. 
 
El regidor de l'Àrea de Territori, Jordi Villaret, veu aquest factor imprescindible per a poder deixar enrere aquesta "situació de vulnerabilitat a nivell de salubritat, i la imatge deplorable que suposa un sobrecost important a nivell de les arques municipals".
 
Durant la setmana passada, des de les Xarxes de l'Ajuntament s'està fent més incís en la denúncia d'actituds clarament incíviques amb la publicació d'imatges on es veien persones que havien estat vistes in fraganti abocant de manera incontrolada residus en alguna d'aquestes illes.

El dispositiu policial 

Aquesta mesura ha anat acompanyada d'un dispositiu policial que té com a objectiu vetllar i controlar les diverses àrees per tal d'aconseguir radicar aquestes situacions. Per ara, en el marc d'aquesta actuació ja han esdevingut les primeres sancions d'acord amb el compliment de les ordenances de residus i civisme.Número de visites
774
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43