Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
05/03/2024 | 05:40 h
previsio
 
 
05/03/2024 | 05:40 h

L'àrea de Joventut tanca el Juliol jove recuperant la normalitat i amb èxit de participació

3 d'agost de 2022


Joves en marxa, la Green Week i les sortides a Water World i Port Aventura han sigut les activitats d'aquest estiu


El programa d'accions juvenils per l'estiu 2022 ha impulsat, per segona vegada, l'activitat gratuïta Joves en marxa, que ja es consolida amb èxit de participació després d'exhaurir ràpidament el nombre de places previstes.

 

Durant sis dies, un grup de 15 joves del municipi d'entre 12 i 16 anys han gaudit d'activitats variades al local jove de Can Batlle, sortides en bicicleta, a la piscina municipal, una activitat d'esport aquàtic i una nit d'acampada al cau de Pineda de Mar. La principal característica d'aquest casal de joves és la implicació dels i les protagonistes en la programació de les mateixes activitats.

 

D'altra banda, l'equip educatiu de l'àrea de Joventut ha alternat la realització del casal amb el suport a la Green Week durant la segona setmana de juliol. Es tracta d'una activitat realitzada pel col·lectiu ecologista Green Pala, amb l'objectiu de posar en valor el medi natural a nivell local i recaptar fons amb finalitats solidàries.

 

hello

 

Coincidint amb aquesta iniciativa, el grup ha realitzat una petita estada de treball intern i convivència amb el suport de l'àrea de Joventut. Els participants van poder gaudir d'una gimcana familiar, on es va treballar de forma lúdica diversos aspectes ambientals sobre el Molí d’en Puigvert, i tallers de reciclatge amb ampolles i altres plàstics. També es va projectar una pel·lícula de crítica mediambiental als participants del casal d'estiu i es va organitzar una caminada nocturna al Castell de Palafolls. Allà, més d'una vuitantena de persones van poder gaudir de l'explicació d'algunes llegendes sobre les constel·lacions i es va recol·lectar més de 300 euros per la Fundació Amics Joan Petit, que lluita contra el càncer infantil.

 

Altres activitats que han recuperat la normalitat aquest estiu són les sortides a Water World i Port Aventura, que han superat amb escreix les inscripcions respecte a les edicions anteriors, amb 41 i 52 joves més, respectivament.

 

pacanv

 

Cal destacar també, que l'Espai jove va tancar el curs escolar amb una mostra de les cançons realitzades per la desena de joves participants al Taller de rap. Es va estrenar en viu el videoclip creat i tot plegat es va tancar amb una festa de l'escuma a l'era de Can Batlle. Les propostes musicals presentades van ser de gran qualitat i posen de manifest la cohesió i solidesa del grup durant el procés creatiu, acompanyats de l'especialista facilitat per l'àrea de Joventut. De cara al proper curs, es publicaran les peces musicals a les xarxes socials.

 

L'equip educatiu tanca el mes de juliol amb la consolidació del grup motor que portava dos anys treballant de manera interna. L'àrea de Joventut valora positivament la Green week, com a novetat, i les activitats de Joves en marxa. A nivell de participació, s'han superat les xifres d'abans de la pandèmia però, malauradament, l'activitat que no s'ha pogut dur a terme és la ruta: una de les propostes més originals i amb més èxit de l'estiu passat que enguany no s'ha pogut treballar amb la suficient antelació.Número de visites
575
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43