Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
18/07/2024 | 20:49 h
previsio
 
 
18/07/2024 | 20:49 h

L’avaluació de l’agermanament amb San Isidro constata que la relació és vigent i amb voluntat de continuar

31 d'octubre de 2018


La Diputació de Barcelona ha felicitat al consistori de Palafolls per haver avaluat l'estat de la relació


Després de més d’un any de treball, ahir a la tarda es va presentar l’informe final de l’avaluació de l’agermanament entre les poblacions de Palafolls i San Isidro (Nicaragua).

 

guayabal.PNGEntre les principals conclusions de l’informe en destaca la vigència de la relació d’agermanament i la voluntat per ambdues parts de continuar endavant amb aquesta relació que va començar ara fa 15 anys.

 

L’estudi independent, realitzat per l’empresa Kalidadea, destaca que els principals projectes realitzats a San Isidro tenen una coherència interna (estant ben estructurats i encarats), però també coherència externa, és a dir, estan en consonància amb les polítiques de desenvolupament engegades des del propi país centreamericà i d’altres administracions. D’aquesta manera es pretén que les ajudes aplicades en cooperació no siguin “gotes en un oceà”, sinó que remin conjuntament amb altres iniciatives.

 

En aquest sentit es destaca que la Casa Materna, un dels principals projecte engegats a San Isidro, està en plena sintonia amb les polítiques engegades des del Ministeri de Salut de Nicaragua. Allà es dona assistència sanitària i suport a les dones embarassades que són a punt de donar a llum, mentre que es dona educació sexual.

 

De fet l’estudi destaca l’èxit dels projectes de sensibilització en la disminució del nombre d’embarassos i en la repercussió i incidència de les polítiques desenvolupades també des del centre de joves, també impulsat a través d’un projecte de cooperació, en el que es pretén allunyar els joves del carrer, buscant-los una sortida laboral i una educació sexual i social. Un projecte que compte amb casos d’èxit, però que topa amb la realitat socioeconòmica de la localitat.casa-maternaa.jpg

 

Entre els punts de millora que planteja l’estudi, hi ha la necessitat d’implicar més teixit social a l’agermanament, que principalment es manté gràcies a les administracions. En aquest sentit s’apunta a incentivar la interrelació de la societat civil amb el projecte amb una relació més estreta entre, per exemple, l’Associació de dones de Palafolls amb la de San Isidro, les escoles del nostre municipi amb els centres d’ensenyament a Nicaragua, per tal de teixir una xarxa  sòlida de relació.

 

La Diputació de Barcelona va felicitar a l’Ajuntament de Palafolls per haver estat el primer municipi de la demarcació en fer un anàlisi del seu agermanament  i dels seus projectes de cooperació. En aquest sentit, la cap de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona, Lupe Moreno, va asegurar que l’administració provincial continuarà acompanyant als municipis en les seves polítiques de cooperació, tot incentivant aquestes avaluacions per analizar el funcionament d’aquests projectes.

 

Kalidadea  ha realitzat un estudi basat en entrevistes personals als agents implicats, trobades de treball amb els brigadistes que han participat en el projecte així com dinàmiques de grup a les escoles de Palafolls i a Nicaragua. Són diferents tipus de tècniques per tal de copsar la informació que ha ajudat a avaluar l’agermanament.

 

[Les fotografies són dels projectes principals de Palafolls a Nicaragua; el projecte juvenil del Guayabal i la casa materna per a dones embarassades]

 Número de visites
1554
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43