Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
29/02/2024 | 20:15 h
previsio
 
 
29/02/2024 | 20:15 h

L'enquesta de coneixement de Can Batlle marca diferències entre les preferències dels estudiants d’ESO i de Batxillerat

29 d'octubre de 2019


L’estudi s’ha realitzat a partir de 499 enquestes realitzades als alumnes d’ESO i de Batxillerat de l’INS Font del Ferro de Palafolls


Can Batlle ha donat a conèixer els resultats de l’enquesta que han realitzat 499 joves de l’INS Font del Ferro de Palafolls, dels quals 440 són d’ESO i 59 de batxillerat. L’estudi, que saber qui és el grau de coneixement de Can Batlle i quina opinió en tenen els joves i què proposen, revela que els alumnes de Batxillerat tenen unes preferències diferents a les dels que cursen l’ESO. En concret, en l’apartat de millorar infraestructures, s’advoca per opcions com ara la sonorització de l’espai del bar, per poder realitzar activitats lúdico-festives.

 

Més del 50% de les propostes que es realitzen des dels quatre cursos d’ESO en relació amb la infraestructura, són propostes de millora de l’espai, i en molts casos de tipus esportiu. D’aquesta manera, se’n deriva la idea que molts, tot i poder tenir accés a extraescolars d’esport (futbol, bàsquet...), els agradaria poder practicar aquestes disciplines esportives en un espai menys competitiu i més com a lleure entre companys. Entre els resultats apareixen propostes com ara un rocòdrom, o barres de calistènia, unes infraestructures que ara mateix no existeixen al municipi.

 

En referència a les activitats, els joves que cursen l’ESO estan molt interessats en poder fer un curs de grafitti. Aquesta és la proposta més abundant en les respostes, però n’hi ha d’altres també com ara el curs de dibuix manga, activitats de circ, o skate. Infraestructures que ara mateix no existeixen al municipi. Des del local jove es proposa apostar per poder realitzar alguna d’aquestes activitats buscant una implicació més enllà de l’espai per tal d’implicar més els joves en la vida cultural i urbana del municipi.

 

El grau de coneixement de Can Batlle entre els joves és alt

 

Respecte al coneixement de Can Batlle, cal tenir en compte que el nombre de joves que el coneixen en gran mesura coincideixen amb els que hi han passat una vegada o una altra. Tanmateix, la xifra és alta. Aquesta és una dada molt positiva que encoratja als responsables del local jove a seguir fent bona feina. Les noies són predominants al batxillerat, però la dada parteix de la base que hi ha més noies que nois que cursen aquest nivell d’estudis. L’enquesta ha estat resposta per una gran majoria d’alumnes de l’Institut, però no per la seva totalitat, ja que completar-la era voluntari.Número de visites
897
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43