Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
04/12/2023 | 08:15 h
previsio
 
 
04/12/2023 | 08:15 h

La consellera d'Agricultura es compromet a defensar la recuperació de l'activitat agrícola de la conca de la Tordera a Palafolls

23 de gener de 2020


La consellera Teresa Jordà s'ha desplaçat aquest migdia a la 'zona zero' de Palafolls, i després s'ha reunit amb els pagesos afectats a la Cooperativa


L'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, acompanyat pel govern municipal, ha rebut aquest migdia la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, al nostre municipi. La comitiva s'ha desplaçat posteriorment a una trobada amb diversos representants de la pagesia palafollenca i de l'àrea de la Tordera, a la Cooperativa Conca de la Tordera, a Palafolls; on s'ha compromès amb el sector a defensar els interessos del territori davant dels gravíssims danys que ha deixat el temporal Glòria tant a Palafolls com a les poblacions veïnes.

 

La comitiva encapçalada per la consellera Jordà, en la qual també hi havia el Delegat del Govern de la Generalitat, Juli Fernàndez, a Barcelona, i la diputada al Parlament, Mònica Palacín, a més de representants de Tordera i Malgrat; s'ha desplaçat a la 'zona zero' de Palafolls: la llera del riu la Tordera que queda al costat de la potabilitzadora. Allà, la baixada del nivell del riu ha deixat un paisatge desolador amb el camí de terra desfet i la collita dels pagesos d'aquella zona perduda.

 

A la reunió, el president de la Cooperativa Conca de la Tordera, Antoni Pla, ha interpel·lat directament la consellera i ha anunciat que les cooperatives de l’àrea quantificaran les pèrdues i traslladaran les dades a l'Administració, a l'espera que es puguin iniciar les actuacions pertinents al territori tan aviat com es pugui. Pla ha demanat que s'actuï ja i, secundat per la resta de pagesos de la zona que han assistit a la trobada, ha demanat que el departament es centri més en l'acció, i a aconseguir ajudar a fer retornar l'activitat agrícola el més ràpid possible a la normalitat, i no "perdre el temps elaborant estudis que acaben en un calaix".

 

Jordà s’ha alineat amb les demandes dels pagesos, i ha advertit que “les ajudes segurament no seran immediates”, però que no té cap dubte “que arribaran, perquè tot el govern de la Generalitat està molt compromès amb aquest sector clau de la nostra economia”. La consellera ha qualificat la zona productiva de la conca de la Tordera com a "vital per l'important cultiu d'horta del país", i ha avisat que s’hi abocaran tots els esforços que calgui. El departament ha preparat documentació amb totes les dades recollides aquests dies, i ho presentarà demà mateix a la reunió de govern, on espera una resposta unitària a un problema transversal que ens afecta com a país.

 

L'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ha explicat les actuacions que s'han estat fent fins ara en aquesta àrea, i s'ha compromès a facilitar el més aviat possible l'accés a tots aquells pagesos de la zona que encara no han pogut accedir a la seva parcel·la. L'Ajuntament és conscient que els ajuts econòmics necessaris per reactivar la zona superen de llarg la capacitat econòmica del nostre ajuntament, però des del mateix govern es farà tot el possible per promoure totes aquelles accions de govern que pugin contribuir a recuperar el territori i el sector, i s'ha compromès a cercar amb esforç i dedicació les complicitats necessàries per fer arribar els recursos pertinents a la Tordera.

 

Per la seva part, el Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, ha explicat que “Anem desactivant protocols d’emergència, no es preveuen noves crescudes del riu Tordera”. Fernàndez ha fet un balanç de la situació d’altres conques hidrogràfiques del país com ara la de riu Ter, i ha explicat que l’episodi del temporal Glòria es donarà per superat al final del dia.Número de visites
905
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43