Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
05/03/2024 | 06:01 h
previsio
 
 
05/03/2024 | 06:01 h

La fundació Aspronis ha demanat avui al consistori que porti al seu plenari una moció de suport pel sosteniment de les entitats de caràcter social

5 de febrer de 2019


També ho ha fet a Malgrat i aquest dijous al matí ho demanaran a Blanes i a Lloret


A les 13 h d'avui dimarts 5 de febrer la plaça de l'Ajuntament ha estat protagonista d'una reclamació del sector de caràcter social per part de la Fundació Aspronis que compta des de fa molts anys a Palafolls amb el Centre d’Atenció Especialitzada (CAE) i Residència Pinya de Rosa a l'avinguda Costa Brava. 

L'objectiu era fer saber de les seves queixes per la manca de suport que en els darrers anys denoten per part de la Generalitat i l'adminitració central. 

Des d’Aspronis han informat que des de fa 10 anys el govern de la Generalitat els ha congelat o retallat les fonts de finançament que asseguren que compromet l’atenció que es dona als seus usuaris i usuàries. 

També han posat sobre la taula als representants polítics que s'han donat cita a la concentració i a la ciutadania que s'ha sumat a les seves reivindicacions la problemàtica que suposa pels Centres Especials de Treball l’augment del Salari Mínim Interprofessional fins als 900 euros. Aquesta fet, tot i representar un avenç social, són les pròpies entitats les que han d’assumir aquest augment sense cap tipus de mesura de finançament per part de la Generalitat o de l’Estat.

La fundació Aspronis ha demanat avui als ajuntaments de Palafolls i Malgrat que portin al seu plenari una moció de suport per sumar força en les reclamacions a les administracions catalana i central, i aquest dijous al matí ho demanaran a Blanes i a Lloret.

 

Actualment, la Fundació Aspronis atén més de 400 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, altres col·lectius en risc d’exclusió i 1200 infants de mitjana anualment en atenció precoç a la comarca de la Selva i els municipis del nord del Maresme. Compta també amb una plantilla de 335 treballadors i treballadores, de les quals més d’un terç té discapacitat intel·lectual.Número de visites
1583
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43