Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
04/12/2023 | 07:58 h
previsio
 
 
04/12/2023 | 07:58 h

La nova Llei estatal de residus prohibeix la crema de restes vegetals

18 de novembre de 2022


Només es permet fer cremes per evitar la propagació de plagues o per la prevenció d'incendis


El passat mes d'abril, el Govern Espanyol va publicar la Llei 7/2022 de residus i sòls contaminats per a una economia circular, que no permet la crema de residus vegetals generats en l'entorn agrari o silvícola. Únicament els permet amb caràcter excepcional i amb la corresponent autorització individual per raons de caràcter fitosanitari o bé per la prevenció d'incendis forestals en entorns silvícoles, on les restes representin un perill.

 

Això vol dir que ja no s'estableix l'habitual període de comunicació de cremes de restes vegetals (que anava del 15 d'octubre al 15 de març), on només calia una simple comunicació. Per facilitar les gestions, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha habilitat en l'apartat de tràmits del seu web el procés d'autorització excepcional.

 

La sol·licitud per cremes de restes vegetals es pot demanar exclusivament per la prevenció d'incendis o per raons de caràcter fitosanitari, quan no sigui possible abordar-ho amb un altre tipus de tractament i quan no hi hagi d'altres mitjans per evitar la propagació de plagues i malalties.

 

InfografiaCremes.jpgNúmero de visites
706
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43