Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
20/04/2024 | 12:46 h
previsio
 
 
20/04/2024 | 12:46 h

La Policia Local enceta una campanya per evitar que hi hagi vehicles sense assegurança circulant per la via pública

21 de febrer de 2019


El cos de la Policia Local informa que desenvolupa una campanya normativa i cívica sobre la importància de l'assegurança obligatòria dels vehicles que circulen per la via pública de la nostra població. Aquesta campanya vol evitar i conscienciar de la importància de l'obligatorietat de disposar d'una assegurança de responsabilitat per part dels titulars de qualsevol vehicle de motor. 

Concretament, tal com fa saber el cos policial local la campanya es basa en el Real Decret 8/2004, pel qual s’aprova el text refós de la llei sobre responsabilitat civil i assegurança en la circulació de vehicles a motor. L’article 2 del RDL 8/2004 deixa clar de l’obligació d’assegurar-se i concretament diu que "tot propietari de vehicles a motor que tingui el seu estacionament habitual a Espanya estarà obligat a subscriure i mantenir en vigor un contracte d’assegurança per cada vehicle del qual sigui titular”.

Cal saber que la importància d'aquesta assegurança recau en el fet que tan bon punt hi ha un accident es genera en els perjudicats el dret a ser compensats. En primer lloc, un cop ha passat l’accident i en funció de la gravetat, s'ha d'omplir la Declaració Amistosa d’Accident per als casos en què no hi intervingui cap autoritat de policia competent, o serà la policia mateix la que omplirà l’atestat corresponent. Ambdós documents (DAA i atestat) serveixen per a aclarir els fets i la mecànica de l’accident per tal d’intentar aclarir qui n’ha estat el culpable. Un cop omplerta la DAA o l’atestat corresponent, cal comunicar els fets a l'asseguradora . En aquest procediment, recau l'obligació de l'assegurança i en el dret i deures com a conductors i ciutadans. Número de visites
1138
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43