Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
05/03/2024 | 04:57 h
previsio
 
 
05/03/2024 | 04:57 h

La regidoria de Salut i Benestar Animal inicia una campanya per gestionar les diverses colònies de gats que es troben al municipi

27 de gener de 2021


La campanya, que s’emmarca en tot un seguit d’accions en referència al benestar animal, que tindran lloc durant el primer semestre de 2021, s’iniciarà a través d’una primera xerrada el proper 6 de febrer a les 12h. Les inscripcions estan obertes


La presència de colònies de gats al carrer és habitual a Palafolls, i a molts altres municipis. La majoria d’aquests animals són gats domèstics abandonats o de descendència salvatge, i el seu descontrol pot provocar problemes de salubritat i de convivència al municipi. 

 

Es pèr això que des del consistori el control exhaustiu d’aquestes colònies de gats és un dels projectes prioritaris; d’una banda per assegurar-se del bon estat d’aquests animals i d'altra banda per controlar les colònies i que no es facin més extensives, doncs en algunes ocasions és sabut que causen problemes a veïnats concrets.

 

Carnet d’autorització de gestió de colònies de gats

 

El consistori realitzarà una formació i un control sobre els drets i deures d’aquestes persones per tal que puguin gestionar i alimentar les colònies assignades. 

 

En aquest sentit un cop realitzada aquesta formació, el consistori proporcionarà un carnet de gestor de colònia, que reconeix oficialment la seva tasca davant la població i donarà peu a treballar conjuntament amb la Protectora, la regidoria de Benestar Animal (Salut) i la Policia Local. 

 

Cal recordar que l'ordenança no permet alimentar les colònies de gats del carrer. La gent que tingui el carnet es compromet a fer-ho amb unes condicions establertes per l'Ajuntament (només pinso sec, mantenir la zona neta, detectar possibles casos i informar-ne l'ajuntament...). Per tant, la regularització és important no només pels motius exposats sinó també per temes legals.

 

En concret, l’article 21 de l’Ordenança Reguladora de la Tinença d’Animals diu: 

 

Es prohibeix alimentar els animals (gossos, gats, gavines, coloms, etc.) a la via pública, parcs, solars o altres espais similars excepte en aquells supòsits autoritzats per l'Ajuntament.

 

Les sancions per l’incompliment d’aquesta ordenança, es situen a partir dels 100€.

 

Com sol·licitar-lo

 

S’ha de fer una inscripció via formulari. La inscripció comportarà l’assistència a la formació, del proper 6 de febrer 12 del migdia, al Palauet. Aquest dia es realitzarà una trobada informativa per aquelles persones que vulguin col·laborar i participar com alimentadores de gats.

 

Des del consistori s’agraeix el treball col·laboratiu que s'està realitzant des de la protectora d’animals de Palafolls i amb el suport de la Policia Local. 

 

La regidoria de Salut i Benestar Animal treballa en una campanya de més abast

 

La regidora de Salut i Benestar Animal, Sònia Gonzàlez, ha explicat que la xerrada de diumenge 6 de febrer, i l’impuls d’un carnet de gestió de colònies de gats és la primera passa de tot un seguit d’accions en referència al Benestar Animal que s’aniran executant durant el primer semestre de 2021. 

 

Durant la segona setmana de febrer i fins el mes de maig, hi haurà una  campanya bonificada de xipació i/o d'esterilització d'animals de companyia (que a Palafolls inclouen gats, fures i gossos).

 

Posteriorment, s’iniciarà una campanya informativa per conscienciar la ciutadania de la tinença responsables dels animals de companyia.

 Número de visites
1553
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43