Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
22/02/2024 | 12:24 h
previsio
 
 
22/02/2024 | 12:24 h

La situació de l'aigua i el perquè del seu cost, el reportatge principal del quart número d'El Ganxet

13 de juliol de 2022


Participa de l'etiqueta #GanxetPLF per enviar-nos fotos i fer comentaris!


L'Ajuntament de Palafolls ha començat a repartir el quart número de la revista municipal El Ganxet, pels habitatges de la vila. La revista no es repartirà a totes les cases, però se'n podran trobar exemplars a l'ajuntament.

 

El tema principal que ocupa aquesta edició d'El Ganxet és el funcionament de la xarxa d'aigua al municipi. Aquest és un repte social i ambiental de primer nivell per les derivades econòmiques i estratègiques que té en comparació a altres municipis de la zona. En aquest sentit, es porta tres anys fent una feina de fons molt gran per escatir-ne les causes. Fruit d'aquest treball intens, també amb les administracions supramunicipals, l'Agència Catalana de l'Aigua i AGBAR, se n'ha pogut realitzar una radiografia que el reportatge explica de manera molt detallada: quants pous hi ha a Palafolls, qui en fa ús, qui n'és el titular, quin rendiment tenen, quins són d'aigua potable i quins no, i també quin és l’estat i l’eficiència actuals de la xarxa d’abastiment.

 

La voluntat de l'equip de govern és que a partir d'aquesta informació, es puguin començar a emprendre accions per poder plantejar solucions a mitjà termini, amb la vista posada al 2028, que és quan caduca l'actual contracte de gestió i distribució d'aigua. Serà aleshores quan el consistori haurà hagut de fer una reflexió sobre quin és el model de gestió de l'aigua més òptim pel municipi tenint en compte, tant l’estat de la infraestructura, com les necessitats estratègiques de Palafolls.

 

Un dels temes que ha ocupat més l'agenda ciutadana del poble ha estat les accions de solidaritat amb Ucraïna. El Ganxet recull una col·laboració amb Ràdio Palafolls, que ha entrevistat Natasha Pobokina, una ucraïnesa que fa 21 anys que viu a Catalunya, 15 dels quals a Palafolls, i Núria Abad, que ha viatjat a Romania per portar refugiats a Catalunya.

 

La revista també es fa ressò del funcionament del nou contracte de neteja, les noves rutes per conèixer el patrimoni local i algunes de les accions que s'han començat a desenvolupar, sobretot a nivell territorial, en matèria de participació.

 

Així mateix també s’explica com s'ha conduit el procés de reforma integral de la piscina municipal, des de la situació de degradació i creixent risc en el qual es trobava l'equipament, fins a l'ambiciós projecte de reforma, i totes les millores que s'hi aniran introduint en els propers mesos, a mesura que es vagi comprovant que l'equipament va responent de manera satisfactòria al seu ús.

 

L'altre gran tema és el de la consulta ciutadana que es realitzarà durant el mes de setembre al municipi, perquè la gent valori si els canvis de circulació que han forçat les obres de la canonada d'impulsió són necessaris i aporten beneficis substancials al poble, com ara l'augment de places d'aparcament o, pel contrari, cal retornar a la situació anterior.

 

La revista planteja també temes molt interessants com ara el del funcionament de la contractació a l'ajuntament. Sovint, la ciutadania té la sensació que l'ajuntament triga massa a contractar o a realitzar treballs, en comparació amb l'empresa privada. La secció 'Descobreix l'Ajuntament' explica quines exigències legals han d'afrontar els consistoris per poder contractar o comprar.

 

Finalment, es podrà trobar l'habitual espai dels grups municipals, el de les xarxes (convidem a tothom a participar amb l'etiqueta #GanxetPLF), i les novetats en l'àmbit dels tràmits que ara mateix es poden realitzar amb l'esforç que s'està fent en matèria de transparència i d'administració electrònica.

 

Per tothom qui vulgui consultar la revista, es pot descarregar aquí

 

Per consultar tot l'arxiu de revistes, poder fer clic aquí.

 Número de visites
640
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43