Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
03/12/2023 | 13:08 h
previsio
 
 
03/12/2023 | 13:08 h

Les empreses de Palafolls hauran d'adaptar-se al nou sistema de recollida de residus

5 de desembre de 2018


A partir del gener s'implantarà el nou sistema també per les grans empreses del municipi


L’Ajuntament de Palafolls ha anunciat a les empreses dels polígons industrials de Palafolls que a partir de l’any vinent retirarà els contenidors establerts en aquestes zones actualment.

 

Aquesta mesura forma part del pla de modificació del servei de recollida de residus del nostre municipi que busca ampliar el reciclatge dels residus municipals,  per passar del 32% actual al 60% que determina la normativa vigent pel 2020.

 

A partir de l’any que ve Palafolls establirà una 50ª d’àrees complertes de recollida de residus amb les cinc fraccions (orgànica, paper i cartró, vidre, envasos i resta). Unes illes que substituiran les 90 àrees actuals de recollida de brossa, les quals la major part només són de dues fraccions (resta i orgànica).

 

En aquest sentit l’Ajuntament de Palafolls retirarà els contenidors dels polígons industrials i ja ha enviat una carta a les empreses explicant què hauran de fer a partir del gener.

 

En concret tenen 2 opcions:

 

La primera contractar un gestor homologat de residus per tal de tractar totes o una part de les fraccions  que generi l’activitat. Si s’escull aquesta modalitat, l’empresa estarà exempta de pagar la taxa de residus municipal.

 

La segona opció és continuar amb el servei municipal de residus, pagant la corresponent taxa, ja sigui adaptant-se a les noves illes de tractament de residus de l’Ajuntament o bé amb contenidors propis. En aquest últim supòsit es convindria amb l’Ajuntament el lloc d’instal·lació i el sistema de recollida.

Ara les empreses tenen uns dies per poder decidir la millor opció pels seus interessos i comunicar-la al consistori.

 

 A més l’Ajuntament de Palafolls recorda als empresaris del municipi la possibilitat d’aconseguir bonificacions a la taxa municipal de residus si s’acorda amb el consistori un pla de prevenció i reciclatge de residus.

 Número de visites
1137
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43