Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
03/12/2023 | 12:44 h
previsio
 
 
03/12/2023 | 12:44 h

Les pistes exteriors del Palauet, la Figuerassa i el Camp de Futbol reobren per a l'ús de les entitats esportives de Palafolls

1 de juny de 2020


Per a la reobertura d'aquestes instal·lacions, s'han creat dos protocols d'actuació per a bidells i per a entitats


El passat dimecres 27 de maig, la regidora d'Esports, Sònia González, es va reunir amb totes les entitats esportives del municipi per tal d'elaborar i consensuar una proposta d'ús i retorn als entrenaments (dins els paràmetres marcats pel BOE) per a les entitats del ram durant el mes de juny; una proposta que podria alterar-se en funció de l'avenç de la situació de desescalada.

Quins espais es reobren?


La regidoria d'Esports, conjuntament amb les entitats han decidit que a partir de la setmana vinent s'obriran tant la pista exterior del Palauet com les pistes exteriors de la Figuerassa (pista d'atletisme i pista de bàsquet i futbol), i el Camp de Futbol, només per a ús de les entitats esportives del municipi.


Qui podrà fer-ne ús?


Totes les entitats esportives dintre de l’horari que hagin sol·licitat mitjançant instància telemàtica, i amb una assignació posterior per decret.

Hi haurà adaptacions en tots els sentits: algunes entitats que normalment entrenaven en sales tancades, excepcionalment entrenaran a l’aire lliure. Per exemple, el Taekwondo o el Muay Thay entrenaran a la gespa del camp de futbol. El futbol sala alguns dies ho farà a les pistes, però altres al camp de gespa.

Aquest desplegament respon a la voluntat per part de l'ajuntament com de les entitats esportives del municipi, de poder afavorir un retorn als entrenaments.


El consistori defineix dos protocols d'actuació

Per tal de realitzar un correcte manteniment de les instal·lacions esportives amb les condicions que marca la situació de crisi sanitària, el consistori ha definit dos protocols d'actuació: un per bidells, i l'altre per entitats.

En el cas dels bidells, aquests s'encarregaran del manteniment i de la neteja de les instal·lacions, amb conceptes que inclouen controls d'accés, ús de mascaretes, gels, evitar aglomeracions, obrir un WC i desinfectar-lo després de cada ús, etcètera.

En el cas de les entitats esportives, aquestes hauran de vetllar perquè els entrenaments que es realitzin es facin de forma segura. Això inclourà tenir cura del vestuari (venir equipats de casa), distàncies de seguretat, protocols de desinfecció, prohibicions d'escopir, etcètera.

El detall de totes aquestes mesures de seguretat es troba desenvolupat en el decret de reobertura d'aquestes instal·lacions. A partir de dimarts, els usuaris de les entitats trobaran les corresponents senyalitzacions a tots els equipaments. Des de l'ajuntament farà un Decret d’apertura exclusiu per les entitats esportives amb horaris acordats i seguint les instruccions sanitàries corresponents a la Fase que estem.

La resta d’instal·lacions romandran tancades fins que l’Ajuntament pugui garantir el compliment de la normativa de Sanitària.

 Número de visites
1189
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43