Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
24/06/2024 | 19:51 h
previsio
 
 
24/06/2024 | 19:51 h

Llum verda pel projecte de l'anella cívica de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera

20 de gener de 2023


L'Ajuntament iniciarà, al febrer, les actuacions per habilitar una via circular de pas i coneixement de la zona agrària del nord de Palafolls


El consistori ha aprovat la primera fase del projecte constructiu de l'anella cívica de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera, un camí circular pel qual s'aprofiten els trams de titularitat municipal i s'adequa el tram del costat del Riu Tordera, per aconseguir una via de circulació i coneixement de la zona agrària del nord de Palafolls.

 

El projecte és extens, però les actuacions per ara aprovades es divideixen en quatre àmbits diferents. La primera, fa referència a la Protectora d'animals de Palafolls, on s'hi començarà a treballar al mes de febrer. L'espai s'adequarà, regularitzant les superfícies i les pendents i delimitant el perímetre amb una tanca de filat. També es prepararà la base per la col·locació, més endavant, d'uns mòduls, per una futura zona de despatx administratiu i una consulta veterinària.

 

La segona, és l'adequació del tram de camí del costat del Riu Tordera, del qual es regularitzaran les pendents superficials i es conduiran les aigües pluvials i dels camps cap al riu. A més, el tram es destinarà al pas de vianants i no per la circulació permanent de vehicles.

 

Imatge_web (27).jpg

 

Per últim, es treballarà a la ròtula sud de l'anella cívica: el punt d'articulació situat al costat nord del camp de futbol. En aquest espai, s'hi habilitarà un aparcament per vehicles i un petit espai d'ús autocaravanes, per omplir i buidar aigües. En un futur, i pendent de les línies de subvenció de la Diputació de Barcelona, també s'hi preveu col·locar plaques fotovoltaiques.

 

Paral·lelament, es realitzarà una petita actuació al creuament de l'anella amb el Camí de la ginesta. Aquí, s'aixecarà el nivell de l'asfalt per generar un pas de vianants elevat. D'aquesta manera, es dona prioritat als caminants i s'aconsegueix reduir la velocitat dels vehicles que hi passen.

 

L'actuació a la Protectora d'animals té un import d'adjudicació de 34.480,47 euros. Per l'adequació del tram de camí del costat del Riu Tordera, l'import puja a 50.886,17 euros, mentre que la sobreelevació dels passos de vianants del Camí de la Ginesta costarà 28.013,92 euros. Els treballs a la ròtula sud de l'anella cívica tenen un import inicial de licitació de 144.877,17 euros.Número de visites
744
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43