Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
14/04/2024 | 01:03 h
previsio
 
 
14/04/2024 | 01:03 h

Nou límit de 50 euros en el pagament amb targetes bancàries sense PIN

29 d'abril de 2020


Arran de l'estat d'alarma les entitats financeres espanyoles han acordat ampliar temporalment de 20 € a 50 € el límit de pagament amb contactless.


La crisi sanitària ens ha fet canviar molts dels nostres costums i rutines habituals per tal de poder portar-les a terme d'una forma més segura. Fins ara, era habitual no haver d'introduir el número secret en la terminal de pagament quan efectuàvem compres inferiors a 20 € però a partir d'aquesta quantitat en endavant ja es feia obligatori el seu ús. 

Això ha canviat en els darrers dies, ja que amb motiu de l'estat d'alarma les entitats financeres espanyoles membres del sistema espanyol de pagaments amb targeta ("Sistema de Targetes i Mitjans de pagament") han acordat, en coordinació amb les marques internacionals, ampliar temporalment de 20 € a 50 € el límit del pagament contactless. Aquesta regla es mantindrà mentre estiguin vigents les mesures extraordinàries amb motiu de la situació ocasionada per la COVID-19.

D'aquesta forma, en els pagaments per sota de 50 €, el titular de la targeta no haurà de teclejar el PIN en el terminal, evitant així el contacte i la possibilitat de contagi. A partir del 30 de març, aquest canvi s'està aplicant de manera gradual per les entitats financeres en el petit i gran comerç. Malgrat tot, és possible que alguns comerços encara no hagin adoptat aquestes mesures.

En qualsevol cas, es continuaran aplicant els mecanismes de seguretat, control i autenticació reforçada que s'han incorporat recentment amb la nova directiva europea, que impliquen haver de teclejar el PIN quan s'acumulin 150 € o 5 operacions seguides sense PIN.

Aquesta mesura augmentarà notablement el nombre d'operacions realitzades sense contacte, ja que Espanya és el país d'Europa que té una major infraestructura contactless, amb més del 90% de les targetes i terminals de pagament equipats ja amb aquesta tecnologia.

La iniciativa està alineada amb la recomanació de l'Autoritat Bancària Europea d'incrementar els pagaments sense contacte, fins als llindars màxims de 50 € per transacció, segons el permès per la legislació europea. Altres països estan prenent mesures similars per a facilitar els pagaments sense contacte.

Des del consistori recordem que tant l'àrea de Promoció Econòmica com l'OMIC continuen al servei de tots els ciutadans, oferint un servei telemàtic per tal de resoldre qualsevol dubte o petició.Número de visites
880
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43