Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
01/03/2024 | 21:55 h
previsio
 
 
01/03/2024 | 21:55 h

Noves mesures per contenir els brots COVID-19

26 d'octubre de 2020


La situació epidemiològica de Catalunya obliga a adoptar mesures especials de contenció de l’activitat laboral i social. Consulteu-les


Ahir, diumenge 25 d’octubre, la Generalitat de Catalunya, va posar en vigor noves mesures per contenir els brots de Covid19 arran la situació epidemiològica d’aquests darrers dies a Catalunya.

 

Mesures destacades:

 

Confinament Nocturn

Resten prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22.00 hores i les 06.00 hores.

 

Excepcions a la mobilitat:

 • Assistència sanitària d’urgència.
 • Adquisició de productes farmacèutics per raó d’urgència (la més propera al domicili).
 • Desplaçament per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l’empresa.
 • Desplaçaments de professionals, i personal voluntari acreditat, per fer serveis essencials, sanitaris i socials.
 • Cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables 

 

Consulteu més excepcions aquí.

 

La limitació horària no afecta els serveis essencials i d’urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

Pel que fa als serveis, comerç minorista i restauració, inclosa la prestació de serveis a domicili i recollida amb cita prèvia, el desplaçament queda prohibit també a partir de les 21 h.

Pel que fa a espais públics a les 21 hores, inclosos els espectacles públics, activitats recreatives i esportives autoritzades. I finalment les activitats culturals podran finalitzar a les 22 h i es permetrà el retorn dels assistents entre les 22 i les 23 hores.

Mobilitat

Es recomana limitar els desplaçaments fora del domicili i la circulació per la via pública, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva.

Es recomana també mantenir les “bombolles de convivència” (és a dir les persones amb qui convivim) o la “bombolla ampliada” (les persones amb qui convivim però també ens relacionem, com ara a l’escola o la feina).


Reunions i trobades (familiars i de caràcter social)

 • Es prohibeixen les trobades i reunions de més de 6 persones, llevat que pertanyin a la “bombolla de convivència”, tant en l'àmbit privat com en el públic.
 • En les reunions de fins a 6 persones en espais públics no es permet consumir aliments ni begudes.

No es consideren incloses en aquesta prohibició, sempre que compleixin les indicacions de seguretat aprovades pel PROCICAT: les activitats laborals, les activitats docents, les activitats de lleure infantil i juvenil, les activitat d’intervenció socioeducativa (serveis d’intervenció socioeducativa i centres oberts), les activitats de culte i els actes religiosos, els mitjans de transport públic, el transport escolar, les activitats culturals, d’arts escèniques i musicals, cinema i exposicions, les activitats esportives així com l’obertura de biblioteques, arxius, museus i monuments.


Activitat comercial

 • Es permet l’obertura d’establiments i locals comercials minoristes amb un 30% de l’aforament total, excepte els establiments minoristes d’alimentació, begudes, productes higiènics, altres productes de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques i centres de veterinària, que han de reduir al 50% l’aforament total.
 • S’ha de garantir una distància mínima d’1,5 metres entre clients (si no és possible, es permet la permanència d’un client).
 • Els establiments i locals comercials minoristes de més de 400 m2 de superfície útil d'exposició i venda han de disposar de sistemes de control de l’accés i de l’aforament en temps real.
 • L’accés als emprovadors es redueix a una persona per cabina com a màxim.
 • Els mercats no sedentaris han de reduir al 30% la capacitat d’aforament.
 • Es poden establir sistemes de recollida al local de forma esglaonada per evitar aglomeracions i també sistemes de repartiment a domicili.

Consulteu més mesures de seguretat i excepcions en l’àmbit del comerç aquí: aquí.


Actes religiosos i cerimònies civils (casaments, cerimònies fúnebres)

 • Assistència limitada al 50% de l’aforament.

Activitats culturals, d’espectacles públics i recreatives

 • Aforament no superior al 50% de la capacitat màxima, amb seients preassignats i registre de dades de contacte. Horari de tancament a les 23.00 h.
 • Se suspèn l’obertura al públic dels parcs i fires d’atraccions, inclosa qualsevol estructura no permanent desmuntable. Es prohibeix l’obertura d’establiments d’activitats lúdiques infantils privades en espais
 • Els parcs i jardins de titularitat pública i les àrees de joc infantils poden estar oberts fins a les 20.00 h.
 • Les festes majors queden suspeses
 • Se suspenen les activitats presencials en equipaments com centres cívics i d’altres de caràcter comunitari (tallers, xerrades, cursos o altres de similars), llevat que es facin per mitjans telemàtics. Resten exclosos d’aquesta suspensió els programes i activitats d'intervenció socioeducativa, de lleure educatiu i d'educació en el lleure d'infants i adolescents; i els programes de suport juvenil, i altres activitats d'intervenció social i personals, com menjadors de caràcter social, perruqueria o podologia.

Des del consistori es demana complir amb totes les mesures de seguretat per minimitzar els efectes de la crisi sanitària.


*Descarrega't el model de declaració autoresponsable per realitzar qualsevol desplaçament determinat corresponen a una activitat autoritzada, en el marc del Pla d’actuació del PROCICAT. Consulteu més informació aquí.

 Número de visites
515
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43