Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
22/02/2024 | 11:10 h
previsio
 
 
22/02/2024 | 11:10 h

Palafolls acollirà demà dijous la presentació de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera

16 de juny de 2021


El projecte, que involucra els cInc municipis de l’espai, neix amb l’objectiu de preservar el sòl agrari i aconseguir un sistema alimentari més saludable i sostenible


Dijous, 17 de juny, a les 18.00 h, tindrà lloc al molí d’en Puigvert de Palafolls, l’acte de presentació de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera (EABT), un projecte estratègic clau que promou la Diputació de Barcelona conjuntament amb cinc municipis de la vall baixa de la Tordera amb l’objectiu de preservar el sòl agrari i aconseguir un sistema alimentari més saludable i sostenible. Des de Palafolls, l'aposta per la recuperació de la pagesia com a teixit productiu, i l'afavoriment d'un relleu generacional, és total i absoluta. La presentació, que es durà a terme mitjançant un acte tancat, tindrà lloc al Molí d'en Puigvert al vespre.

L’acte estarà presidit pel diputat d’Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, Josep Tarin, juntament amb els alcaldes de Palafolls, Francesc Alemany; Tordera, Joan Carles Garcia Cañizares; Santa Susanna, Joan Campolier; Malgrat de Mar, Joan Mercader; i Blanes, Àngel Canosa.

També comptarà amb la participació de representants de la pagesia i les tres cooperatives agràries del territori, a més de joves estudiants del cicle formatiu en producció agroecològica de l’IES Ramon Turró de Malgrat de Mar.

Entre els convidats, hi haurà representants de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de GironaConsells Comarcals del Maresme i la SelvaAjuntament de BarcelonaÀrea Metropolitana de BarcelonaInstitut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Federació d’Agrupacions de Defensa Vegetal del Maresme, entre d’altres personalitats.

Durant l’acte, es presentarà el Pla de Gestió i Desenvolupament de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, un document que reconeix l’alt valor econòmic, social i ambiental del territori; se sentirà la veu dels joves estudiants d’agroecologia, que llegiran una declaració amb les seves demandes d’accions per a una agricultura i alimentació sostenibles; i, de la mà de la Fundació Alícia, es farà un recorregut sensorial pels millors productes de l’EABT.

Les terres de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera són de les més fèrtils de Catalunya. Per aquest motiu, protegir-les, gestionar-les i dinamitzar-les és fonamental per garantir el dret de la ciutadania a gaudir d’una alimentació saludable, saborosa i sostenible, produïda sobre la base de criteris socials, ecològics i de proximitat.Número de visites
604
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43