Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
17/06/2024 | 10:27 h
previsio
 
 
17/06/2024 | 10:27 h

Palafolls acollirà vuit menors no acompanyats a finals de setembre

26 de setembre de 2019


El municipi encara el repte com una oportunitat per demostrar la capacitat d'acollida de Palafolls, i amb la voluntat d’implicar i aprofitar la força del seu teixit associatiu


La Generalitat de Catalunya ha comunicat a l’Ajuntament de Palafolls que obrirà un nou centre de menors no acompanyats a Palafolls a finals de setembre. Un cop traslladada la decisió, el consistori ha mantingut diverses reunions amb la Direcció General d’Atenció a la Infància (DGAIA) i Eudovic, l’entitat que s’encarregarà de gestionar aquest habitatge tutelat. 

 

Palafolls tindrà l’oportunitat d’implicar tot el teixit social al servei d'aquest repte d'inclusivitat al qual el govern del municipi vol fer extensiu a tothom qui hi vulgui participar: partits polítics, entitats, teixit econòmic, així com a la societat en general. En aquest sentit, cal tenir en compte que durant el 2018, Catalunya ha acollit més de 3.000 menors no acompanyats, esdevenint un referent en aquest camp a tot Europa.

 

Els nouvinguts són vuit joves amb una edat compresa entre els 15 i els 17 anys, que ja gaudeixen d’un cert nivell d’integració, ja que porten un temps vivint en d’altres localitats del Maresme i, per tant, són coneixedors de l’entorn. Molts d’ells, a més, ja tenen organitzat el seu dia a dia entre la formació professional o acadèmica i de lleure.


Aquests joves començaran la seva relació amb el poble des d’un habitatge al centre, que serà la seva residència habitual on conviuran també amb els professionals educadors que tenen l'encàrrec d'assistir-los en tot moment en aquest procés d'inclusió social.Número de visites
1345
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43