Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
20/04/2024 | 11:20 h
previsio
 
 
20/04/2024 | 11:20 h

Palafolls acull una nova edició del programa d'FPO DUAL en Socorrisme aquàtic i Tècnic/a de natació

28 d'octubre de 2022


Les places són limitades i comença a finals de novembre, previ procés de selecció


L'Ajuntament de Palafolls col·labora amb el centre SH Concept Formació per impulsar a Palafolls el programa FPO DUAL en les especialitats de Socorrisme aquàtic i Tècnic/a de Natació. El programa, 100% subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE), es posarà en marxa a finals del mes de novembre i permetrà als i les alumnes esdevenir professionals esportius en instal·lacions aquàtiques

 

El programa FPO Dual té dos objectius principals: per una banda, el de facilitar a les persones joves en situació d'atur, sense qualificació o nivell formatiu baix i amb més dificultats d'accedir al mercat laboral, la millora de la seva ocupabilitat mitjançant la formació dual: certificat de professionalitat i un contracte de formació i aprenentatge. D'altra banda, proporcionar treballadors i treballadores qualificades a les empreses amb dificultats per trobar-ne.

 

Quins són els requisits?

 

És necessari tenir entre 18 i 29 anys, haver obtingut el graduat d'ESO o equivalent, estar inscrit al programa de Garantia Juvenil i ser Demandant d'Ocupació No Ocupat (DONO). Cal tenir en compte que el curs està limitat a 15 places. Entre els requisits, caldrà que els i les aspirants superin una prova de nivell de natació (200 metres en 4 minuts) i una entrevista personal.

 

La formació és de 630 hores i s'obtindran dos Certificats de Professionalitat. La part teòrica s'impartirà a Can Batlle i la part pràctica a la piscina del CEM Tordera. Durant aquests darrers dies d'octubre i el mes de novembre s'està fent el procés de selecció, amb previsió d'inici de la formació i el contracte de treball a finals de novembre.

 

Sessió Informativa (002).png

 

Quines titulacions s'obtindran?

 

Els Certificats de Professionalitat són titulacions oficials vàlides a tot l'Estat, que acrediten el domini de determinades competències que capaciten a una persona per a desenvolupar una activitat laboral concreta. Formen part de la Formació Professional per a l'Ocupació i permeten l'accés al món laboral.

 

En el cas d'aquest programa, s'obtindran dues titulacions:

 

Certificat Professional de Socorrisme en Instal·lacions Aquàtiques (Nivell 2)

 

Habilita per treballar de socorrista a piscines, parcs aquàtics i piscines naturals. Té accés directe al Registre Oficial de Professionals de l'Esport de Catalunya (ROPEC), en el qual és obligatori estar inscrit/a per treballar com a socorrista aquàtic.

 

Certificat Professional d'Activitats de Natació (Nivell 3)

 

Habilita per treballar de professor/a de natació, de coordinador/a d'activitats en instal·lacions aquàtiques d'empreses turístiques o entitats públiques i privades, de tutor/a esportiu/iva en esdeveniments i competicions, d'animador/a de jornades de recreació aquàtica, de cronometradors, jutges i àrbitres de competicions no oficials en natació, de promotor/a esportiu/iva de natació i de competicions de nivell elemental o social i d'esdeveniments esportius de nivell bàsic.

 

Quin tipus de contractació s'ha previst?

 

En aquest cas, la contractació es fa a través del contracte de formació en alternança: 12 mesos de 40 hores setmanals, que inclouen formació i feina. L'activitat laboral és de 1.170 hores al llarg dels 12 mesos de contracte. Durant el programa, els i les joves treballaran de socorristes i al final també podran arribar a exercir de personal tècnic de natació.Número de visites
1005
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43