Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
25/02/2024 | 09:45 h
previsio
 
 
25/02/2024 | 09:45 h

Palafolls aprova l'avantprojecte del pressupost 2021 destinat a pal·liar els efectes de la Covid-19 i a garantir els serveis per a tota la ciutadania

24 de desembre de 2020


Dimecres al vespre, al Ple extraordinari de Palafolls, s'ha aprovat l'avantprojecte dels pressupostos del vinent 2021 dotat amb 10.509.854,60€


Aquest dimecres ha tingut lloc l'últim ple municipal de l'Ajuntament de Palafolls, on s'han dut a votació els pressupostos pel vinent 2021. L'alcalde, Francesc Alemany, ha exposat la voluntat de treballar en uns pressupostos que, partint d'una congelació impositiva, donessin resposta a les conseqüències derivades de la pandèmia de la covid-19, i que, alhora, garantissin tots els serveis que es presenten al municipi.

Quadre resum dels capítols del pressupost 2021

 

pressupost 2020

 

Congelació d'impostos i taxes

 

Un dels grans elements a destacar de l'Avantprojecte dels pressupostos pel pròxim 2021 és la congelació impositiva. Des del govern municipal s'ha considerat que en un moment on la ciutadania ha patit, i pateix, les conseqüències derivades de la pandèmia de la Covid-19 en cap cas podia haver-hi un augment dels impostos i les taxes que paguen els ciutadans. I en aquest sentit, entenent la complexitat de l'actualitat que s'està vivint, no només s'han congelat aquests tributs sinó que també s'han augmentat les bonificacions disponibles i enguany s'ha realitzat una campanya de comunicació de les bonificacions per tal que els veïns de Palafolls coneguessin els avantatges fiscals de les quals poden gaudir.

 

Pressupost en dues etapes

Alemany va exposa al Ple de Palafolls que enguany el pressupost partia de dos tempos. D'una banda el document presentat ahir al Ple de Palafolls amb els recursos que actualment es troben disponibles, i d'altra banda el moment en què es pugui incorporar el romanent, l'estalvi generat pel municipi que enguany es posarà a la disposició de l'Ajuntament.

Rigorositat en ingressos i despeses

Des del consistori es va mostrar la voluntat de mantenir el compliment estricte de l'ús d'ingressos i despeses. En aquest sentit cal diferenciar entre l'existència d'ingressos i despeses ordinàries i ingressos i despeses extraordinaris. Alemany va apuntar: "És molt important que les despeses ordinàries siguin cobertes per ingressos ordinaris, i en cap cas extraordinaris; això s'ha d'intentar complir en tot moment". Si bé és cert cal destacar també que enguany la diferència entre els ingressos i les despeses es preveu més elevat que en cursos anteriors; i això és degut al fet que l'Ajuntament presta diversos servies que són deficitaris, però manté en considerar que són necessaris per a la ciutadania de Palafolls.

La rebaixa del deute


L'evolució del deute dels darrers cursos és positiva, disminueix de forma progressiva i enguany es fixa en una xifra d'uns 40.000. En aquest sentit Alemany va voler agrair a l'antic govern de Palafolls la feina realitzada per rebaixar el deute, que ara està tenint una continuitat satisfactòria.

Pressupostos netament socials

Des del consistori s'ha apostat per realitzar uns pressupostos socials. Destaca en aquest aspecte que no hi ha davallada en les partides socials del pressupost, i a més s'ha decidit apostar especialment per polítiques de joventut, educació i cultura així com es preveu tirar endavant projectes socials com ara el Taxi a demanda o es mantenen també serveis municipals altament deficitaris però necessaris per a la ciutadania.

 

pressupost 2020

Grans grups d'inversions

Es destaquen al pressupost pel 2021 tres grans grups d'inversions; en primer lloc les inversions relacionades amb l'àrea territorial, com en son exemple els projectes del PUOSC o l'aposta per l'espai agrari, en segon lloc hi ha les inversions relacionades amb les instal·lacions i equipaments municipals, molts d'ells amb recents licitacions que incorporen millores entre d'altres al Teatre de Palafolls, l'EMMiD o al Centre RESPIR, i finalment inversions d'equipaments municipals de caràcter general que serveixen per mantenir l'activitat municipal i de l'ajuntament. Aquests grups d'inversions, a més, resten en esperar d'incorporar el romanent.


A més dels Pressupostos del 2021, el Ple de Palafolls també va portar a aprovació la liquidació del servei municipal d'abastiment d'aigua potable presentat per Sorea, l'aprovació i modificació dels torns d'horaris de la Policia local de Palafolls així com una moció presentada per Esquerra Republicana de Palafolls en defensa de la unitat de la llengua catalana.

 

El Ple va acabar amb la sessió de control al govern municipal , gràcies a les preguntes realitzades pel Partit Socialista de Palafolls. 

Recupereu el #PlePLF aquí.Número de visites
810
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43