Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
29/02/2024 | 16:59 h
previsio
 
 
29/02/2024 | 16:59 h

Palafolls aprova la declaració de Zona d'Emergència

31 de gener de 2020


La declaració s'aprova per unanimitat i implica que les administracions públiques afectades podrien beneficiar-se d’una cobertura que es pot traduir en diferents tipus d’actuacions, segons les necessitats existents


El ple de l'ajuntament de Palafolls, celebrat el passat dijous 30 de gener, va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics declarar l'àrea de Palafolls afectada pel temporal Glòria Zona d'Emergència, com a primera iniciativa institucional, com a condició prèvia per accedir a la línia de subvencions oberta per la Diputació de Barcelona.

 

L'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, va explicar com s'havia desenvolupat el temporal, i quines mesures es van anar prenent des de l'equip de govern tant en matèria de prevenció del Glòria, com a partir del moment del trencament definitiu de la Tordera, a partir de dos quarts de cinc de la matinada de dimecres. Afortunadament no es varen haver de lamentar pèrdues humanes, però les inversions necessàries per recuperar les afectacions materials en una zona sensible per al país, com és la dels cultius d'horta, es calcula que no baixaran dels 5 milions.

 

Què implica la declaració de Zona d'Emergència?

 

Les administracions públiques poden sol·licitar la inclusió del municipi com a zona d’emergència davant una situació o esdeveniment que alteri substancialment el funcionament d'un col·lectiu o societat, ocasionant víctimes i/o danys materials que superin la capacitat de la comunitat afectada.

 

Mitjançant aquesta declaració per part de les autoritats pertinents, les administracions afectades poden beneficiar-se d’una cobertura que es pot traduir en diferents tipus d’actuacions segons les necessitats existents.   

 

Alemany va afegir que ja s'han dedicat uns 50.000€ a actuacions de caràcter urgent. L'alcalde palafollenc va assistir dimarts a una reunió del Consell d'Alcaldes del Maresme, on va demanar una acció contundent per part de l'ACA per poder reduir els efectes de crisis com la que ha afectat el Maresme i, en especial, la zona agrícola de Palafolls, Tordera i Malgrat. En aquests sentit, la declaració de zona d’emergència és un requisit indispensable per poder-se adherir a la línia de subvencions de la Diputació.Número de visites
1767
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43