Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
04/12/2023 | 07:45 h
previsio
 
 
04/12/2023 | 07:45 h

Palafolls canvia el sistema de recollida d'escombraries per reciclar més i millor

15 de gener de 2019


El nou sistema busca incrementar el reciclatge a Palafolls i fer una recollida més neta, eficaç i eficient


Aquest mes de gener es començarà a implantar el nou sistema de recollida d’escombraries de Palafolls. Aquest canvi, anunciat fa mig any, pretén augmentar el reciclatge dels residus domèstics del nostre municipi.

 Generació de residus a Palafolls

La generació de deixalles és un greu problema mundial que amenaça l’equilibri del nostre planeta. Per fer-hi front, a banda de reduir el nombre de deixalles generades, també cal incentivar el reciclatge i reutilització no només per abaratir la despesa econòmica, sinó també per revertir els problemes mediambientals que suposa la generació excessiva de residus.

 

Cada palafollenc genera més de 600kg de deixalles a l’any (dades del 2017), pel que només a Palafolls es tracten anualment  6.000 tones d’escombraries.  D’aquest volum de residus només reciclem el 34.7%, o el que és el mateix; només 1 de cada 3 kg de deixalles.

 

Aquest percentatge està molt per sota del que marquen les normatives europees, que  determinen que els municipis han de reciclar almenys el 60% dels seus residus abans del 2020.

 

Per posar fil a l’agulla, el nostre municipi ha estudiat la millor manera de fer més i millor reciclatge i per això, a partir d’aquest 2019 ha canviat el sistema de recollida de les escombraries amb l’objectiu d’aconseguir que separem millor la brossa.

reciclatge obje.PNG

 

Per  incentivar el reciclatge el nostre municipi aposta per les ILLES COMPLETES DE RECICLATGE. Es tracta d’àrees d’aportació i reciclatge en les que es trobaran els 5 contenidors de recollida selectiva (Vidre, Rebuig, Orgànica, Envasos i Paper i Cartró) i que es distribuiran per diferents punts del nostre municipi. Per regla general, es situaran allà on ja hi ha punts de recollida selectiva. Aquestes noves illes estaran ubicades estratègicament per tal que cada ciutadà en tingui una prop de casa seva.

 

Aquest nou sistema implica que desapareixeran els punts de recollida de residus de contenidors de rebuig aïllats o, el que és el mateix, quan es vagi a llençar la brossa sempre es trobaran els 5 contenidors junts. D’aquesta manera costarà el mateix llençar el rebuig que la resta de fraccions, amb el que es vol animar a fer la separació curosa dels residus domèstics.

 

El canvi d’uns contenidors a uns altres començarà en breu i la substitució  i l’inici del nou sistema es farà per fases. El primer lloc on es podrà usar les noves Illes de Reciclatge serà a Sant Lluís, i posteriorment s’anirà traslladant i desplegant a Santa Maria, zona Centre, Sant Genís i les Urbanitzacions del nostre municipi

 

En total es posaran 50 illes repartides arreu del municipi. Això implica 200 contenidors de reciclatge (contra els 160 que hi havia fins ara) i 50 més pel rebuig (aquelles escombraries que no es poden reciclar). En tots els casos seran, a més, contenidors de més capacitat, pel que serà més difícil que hi hagi desbordaments de brossa.

contai png.png

 

Si augmentem el reciclatge no caldran tants contenidors de rebuig com fins ara. Així els contenidors grisos es reduiran, passant del centenar actuals, als 50.

Tot i aquesta reducció, val a dir que els contenidors que es col·locaran seran 3 vegades més grans que els actuals, pel que, en realitat, hi haurà més capacitat pel rebuig que actualment.

 

L’Ajuntament de Palafolls anirà guiant als ciutadans sobre aquests canvis que, a banda de buscar un increment substancial del reciclatge, també buscar modernitzar i millorar el  servei de recollida d’escombraries al municipi.

 

Des de l’Ajuntament de Palafolls som conscients dels maldecaps i problemes que hi ha hagut en els darrers mesos, en el procés de canvi i transició d’un sistema a un altre, però confiem que amb el desplegament del nou sistema la recollida serà més neta, més eficaç i més eficient, alhora que ajudarà a augmentar la separació de les fraccions al nostre poble.

 

Per tot plegat us demanem disculpes per les molèsties i us animem a usar aquestes noves illes un cop s’instal·lin al poble.

 

 Número de visites
2301
  • fem tria png
  • +contenidors
  • + reciclatge
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43