Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
29/02/2024 | 15:58 h
previsio
 
 
29/02/2024 | 15:58 h

Palafolls comptarà amb una nova dotació d'habitatges de protecció oficial de lloguer

20 de gener de 2023


La proposta del municipi ha estat la primera seleccionada de Catalunya per l'accés als fons Next Generation de la Unió Europea


L'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, va anunciar ahir al vespre, en la primera sessió plenària de l'any, la futura promoció d'un nou parc de 70 habitatges de protecció oficial de lloguer al Sector 29, l'àmbit situat entre l'Avinguda Pau Casals i l'Institut Font del Ferro. A aquesta setantena de pisos, 20 promoguts, primerament, pel consistori i 50 cedits a l'Incasòl en una segona fase, se n'hi afegiran 70 més, de titularitat privada però també de protecció oficial, que s'hauran de desenvolupar abans de la construcció d'habitatge de renda lliure.

 

Alemany va explicar que aquest és el resultat d'un procés que s'ha allargat durant tot el 2022. El consistori va gestionar, fa uns mesos, l'accés a uns fons Next Generation de la Unió Europea i Palafolls, no només ha estat seleccionat d'entre més de 300 propostes per al finançament del Programa d'ajuts de construcció d'habitatges d'arrendament social en edificis energèticament eficients que preveu el Pla de recuperació, transformació i resiliència; sinó que és la primera proposta seleccionada a nivell de Catalunya.

 

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya va fer un procediment previ de cribratge de les propostes, sent aquest un procés que ha generat molt d'interès en la majoria de municipis catalans. L'alcalde de Palafolls va assegurar que "no només s'ha hagut de generar nova documentació, sinó que també ha calgut fer una sèrie de gestions urbanístiques, a nivell municipal, per poder-nos adequar a les pretensions demanades".

 

Imatge_web (28).jpg

 

Francesc Alemany va deixar clar que queda per definir la quantitat econòmica lligada a la gestió, per poder començar a dibuixar, a partir d'aquí, la promoció. "El fet que siguem la primera proposta, la més ben puntuada a nivell de Catalunya, garanteix que ens seleccionin en la publicació de la convocatòria de la subvenció econòmica, que ens van assegurar que serà en breu, cap al mes de febrer" va afirmar.

 

L'alcalde va voler posar en valor, també, l'èxit de la circumstància, perquè "és fruit d'una tasca enorme de la casa, en tots els sentits i a tots nivells, des de la primera a la última persona que hi ha participat". "Quan mires el llistat, fa il·lusió veure Palafolls per sobre de municipis com Badalona, Granollers, El Prat de Llobregat, Barcelona, Mataró, Igualada, Manresa o Sitges", va dir.

 

Una aposta en clau social

 

Amb aquesta nova promoció, el consistori pretén donar sortida a un dels principals anhels de varis col·lectius del municipi: "sobretot del jovent, que no té possibilitat, a dia d'avui, d'emancipar-se a Palafolls perquè no hi ha lloguer de renda lliure ni capacitat de llogar", va sentenciar Alemany.

 

L'Ajuntament de Palafolls treballa per una política social, per tal que els col·lectius desafavorits com la gent gran o persones amb necessitats concretes o especials tinguin accés a oportunitats com aquestes en un termini d'un any o any i mig.Número de visites
2029
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43