Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
09/12/2023 | 01:11 h
previsio
 
 
09/12/2023 | 01:11 h

Palafolls controla les colònies de gats del municipi

23 de novembre de 2018


La campanya busca evitar la proliferació de més animals salvatges


Des de fa unes setmanes el consistori ha detectat diferents colònies de felins arreu del municipi. Tot i que els gats compleixen una missió de control de plagues de ratolins i d’altres, el consistori ha començat una campanya per poder controlar la població de gats de carrer del nostre municipi.

 

Ja s’han detectat algunes colònies a Sant Genís, prop de les escoles de Palafolls o al camí d’en Jordà. Justament aquesta campanya de control ha començat per aquesta última colònia a Sant Lluís.

 

Les actuacions previstes són, bàsicament, per evitar que aquestes colònies augmentin sense control. Per evitar-ho  el que s’està fent és capturar, esterilitzar i censar aquests animals.

 

En concret, i en una primera fase, es capturen les femelles de la colònia, se les esterilitzen amb una ràpida intervenció quirúrgica, s’aprofita per fer un cens  i s’allibera de nou en l’espai on ha estat capturada. Més endavant també s’actuarà, igualment, amb els mascles.

 

D’aquesta manera es vol evitar la reproducció descontrolada d’aquests animals de carrer.

 

Paral·lelament, des de l’Àrea de Medi Ambient de Palafolls s’està preparant una formació específica per els alimentadors de gats de carrer. Es vol ensenyar-los la millor manera de dur a terme aquesta tasca per ajudar, també, en el control de les colònies.

 Número de visites
1717
  • 9fb98c76-cbc7-4efe-918f-da7e244b364f
  • control gatssss
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43