Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
13/04/2024 | 03:25 h
previsio
 
 
13/04/2024 | 03:25 h

Palafolls demana una actuació urgent i coordinada de l’ACA en una trobada amb cinc municipis més de l'àmbit de La Selva Marítima

26 de febrer de 2020


La primera Tinent d’Alcalde, Susanna Pla, ha assistit aquest migdia a una roda de premsa en la qual també hi havia representats els ajuntaments de Lloret, Tossa de Mar, Blanes, Tordera i Malgrat de Mar


La primera Tinent d’Alcalde de Palafolls, Susanna Pla, ha assistí aquest dimecres 26 de febrer al migdia a la roda de premsa conjunta entre sis municipis de l’àrea de La Selva Marítima: Lloret, Tossa de Mar i Blanes (La Selva) i Palafolls, Tordera i Malgrat de Mar (Maresme). La trobada ha servit per fixar una posició conjunta d’aquests municipis afectats pel temporal Glòria a l’hora de demanar ajudes.

 

Pla ha exhortat a l’Agència Catalana de l’Aigua a què lideri amb caràcter urgent una acció coordinada per poder reconstruir les motes, com a primera línia de defensa de les avingudes. La primera Tinent d’Alcalde també ha expressat la necessitat d’encetar un debat profund al voltant del model de gestió de les lleres, i especialment pel que fa a l’àmbit de La Tordera, un riu de curs fluvial no regulat. Fa uns dies, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, proposava que es busquessin solucions coordinades entre municipis al possible destí de la quantitat de sorra que s’ha acumulat en zones com la del Pla d’en Bigas de Palafolls, la Zona Zero del municipi.

 

Durant els darrers dies, l’Ajuntament ha obert tots els fronts possibles per mirar d’aconseguir recursos d’altres ens per combatre els efectes materials i les pèrdues econòmiques causades pel desastre del Glòria, i tornar a dinamitzar així totes les zones, pagesos i negocis afectats per la tempesta; després que el municipi declarés la Zona d’Emergència.

 

Les vies que s’han obert són:

 

1.- DIPUTACIO DE BARCELONA – El passat 19 de febrer, l’Ajuntament va concórrer a 4 línies de subvencions per un import total de 84.784,55€ (adjudicacions i hores del personal).

 

2.- DIRECCIO GENERAL D’ADMINISTRACIO LOCAL – El 24 de febrer, l’Ajuntament va presentar una sol·licitud per cobrir les despeses pels treballs necessaris per restituir les infraestructures preexistents de titularitat municipal (capítol 6 inversions) per un import total de 152.870,69€.

 

3.- SUBDELEGACION DEL GOBIERNO – Finalment, el consistori va presentar una sol·licitud, per a cobrir les despeses per l’execució d’obres de reparació o restitució d’infraestructures, equipaments, instal·lacions i serveis de titularitat municipal (no ens podem acollir a les ajudes del RD 307/2005 perquè cal que la despesa afrontada sigui superior al 3% del pressupost corresponent al capítol 2 i no arribem) per import de 494.018,72€.

 

Paral·lelament, des de l’ajuntament també s’ha impulsat una Borsa de Voluntariat Ciutadà que ha realitzat dues accions grans als territoris afectats per netejar-los de plàstics i canyes, entre altres elements.

 

Cal recordar que els danys totals de les zones afectades s’estimen en uns 5 milions d‘euros, i els corresponents a la reconstrucció de la llera del riu ascendeix a uns 3,5 milions d’euros més.Número de visites
761
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43