Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
25/02/2024 | 09:42 h
previsio
 
 
25/02/2024 | 09:42 h

Palafolls diu prou a la violència contra les dones

22 de novembre de 2018


S'ha fet una campanya costumista per demanar l'erradicació de la violència contra les dones


Com cada 25 de novembre, Palafolls celebra demà divendres el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. Un dia per conscienciar i posar en evidència i sobre la taula una realitat que continua vigent i contra la qual cal posar-hi esforços per combatre-la.

 

Per a moltes persones la violència de gènere és present en el seu dia a dia, per això l’Ajuntament de Palafolls engega una campanya que vol portar la conscienciació també en l’àmbit costumista. És per això que a partir de demà alguns bars i establiments de restauració del nostre poble canviaran els seus tovallons de paper habitual, per un altres especialment dissenyats per demà, on es pot llegir “Palafolls diu prou!” el lema de la campanya per fer avinent la realitat de moltes dones.

 

Ja fa anys que Palafolls aposta per acostar la conscienciació contra la violència envers les dones amb missatges i suports costumistes. Fa uns anys es va regalar una bossa del pa amb el lema “per a moltes dones la violència és el pa de cada dia”, així com també s’han fet lones, pancartes o adhesius de suport a la campanya de sensibilització.

 

Un material de suport que demà es podrà trobar en una mesa informativa que s’instal·larà a partir de quarts d’onze del matí a la plaça Major.

Una hora més tard, a les 11.30h, també a la plaça Major, els estudiants de 4t d’ESO de l’Institut de la Font del Ferro llegiran el manifest de la jornada en un acte obert a tota la ciutadania.

 

Cada any es demana la implicació dels estudiants de l’Institut de Palafolls com a part important en les polítiques d’erradicació d’aquesta violència, ja que educant i conscienciant als joves es podrà construir una societat futura assentada amb valors i comportaments allunyats de la violència.

 

Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència envers les dones commemora la data en què es produí el violent assassinat de tres germanes, activistes polítiques, en mans de la policia secreta de la dictadura de la República Dominicana al 1960. Per al moviment popular i feminista d’aquest país centreamericà,  aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. Al 1981 aquest moviment va iniciar la commemoració amb una convocatòria anual i al 1999 l’Assemblea General de Nacions Unides va assumir la reivindicació.

 

Aquest dies es commemora arreu del món per denunciar i reclamar l’eliminació de la violència que s’exerceix sobre les dones.

 

 Número de visites
1839
  • IMG_4344
  • WhatsApp Image 2018-11-22 at 10.45.07
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43