Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
24/06/2024 | 18:53 h
previsio
 
 
24/06/2024 | 18:53 h

Palafolls, en alerta per sequera

29 de novembre de 2022


La Generalitat de Catalunya presenta les restriccions d'aigua en els usos urbans per a municipis en estat d'alerta


Tal com informa l'Agència Catalana de l'Aigua i el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Palafolls es troba en escenari d'alerta per sequera, fet que es produeix quan les reserves dels embassaments se situen per sota del 40%, quan els nivells dels aqüífers estan baixos o bé per una baixa pluviometria acumulada durant un període llarg.

 

En aquests casos existeixen una sèrie de mesures i restriccions d'aigua en els usos urbans per a municipis en estat d'alerta:

 

Volum màxim d'aigua per habitant i dia

 • Els volums totals d'aigua que entrin al dipòsit municipal per a l'abastament de la població no poden superar els 250 litres per habitant i dia (incloent activitats econòmiques i comercials).

Piscines. L'ús d'aigua potable per ompliment queda limitat a:

 • El reompliment parcial de piscines amb sistema de recirculació de l'aigua, en les quantitats indispensables per reposar les pèrdues d'aigua per evaporació i per garantir la qualitat sanitària de l'aigua.
 • El primer ompliment de piscines de nova construcció.

Reg públic i privat

 • El reg de jardins i zones verdes ha de fer-se només en l'horari de menor insolació (de 20.00 a 8.00 hores).
 • La dotació per a reg ha de ser la mínima indispensable adaptant-se en tot moment a les condicions de temperatura i humitat. Cal evitar el reg durant moments de pluja. En qualsevol cas, no pot superar-se un volum de 450 m3/hectàrea/mes.
 • El reg dels jardins particulars es pot fer, com a màxim, dos dies cada setmana.

Neteja de vehicles. L'ús de l'aigua queda limitat a:

 • Neteja en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que compten amb sistemes de recirculació de l'aigua. Fora d'aquests establiments només es permet la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula amb esponja i galleda.
 • Es permet la neteja de vehicles fora d'establiments comercials per a mantenir la seguretat i salut de les persones i dels animals. S'inclouen els vehicles de transport de menjar, transport d'animals (vius o morts), ambulàncies, vehicles mèdics i transport de medicaments i de residus. Es farà sempre amb la mínima utilització d'aigua possible.

Fonts ornamentals

 • Resta prohibit l'ompliment total o parcial de les fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d'ús estètic de l'aigua, excepte els llacs artificials que facin de suport vital de vida aquàtica, on es permet el mínim ús de l'aigua imprescindible pel seu manteniment; també es pot valorar el trasllat de la vida aquàtica afectada a d'altres entorns que n'assegurin la màxima supervivència amb el mínim consum d'aigua.

Neteja de carrers i mobiliari urbà

 • Es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànegues d'aigua. La prohibició no inclou la neteja amb pal de fregar, amb galleda i esponja o amb sistemes de neteja d'alta pressió.
 • Els serveis municipals han de realitzar la neteja amb la mínima despesa d'aigua indispensable i prioritzant, quan sigui possible, l'ús d'aigua regenerada o aigua no procedent de la xarxa d'abastament d'aigua potable.

Eliminació de pols en l'aire

 • Es prohibeix la utilització d'aigua per a l'eliminació de pols i matèria en suspensió a l'aire.Número de visites
829
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43