Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
03/12/2023 | 11:49 h
previsio
 
 
03/12/2023 | 11:49 h

Palafolls entrega un miler de barrets sanitaris dissenyats pels infants del municipi a l'Hospital de Calella

14 de maig de 2020


Aquest matí el consistori Palafollenc ha fet entrega d'un miler de barrets de quiròfan confeccionats per voluntaris i decorats pels nens de la vila amb l'objectiu de transmetre un missatge de positivitat tant a professionals com a pacients de l'Hospital de Calella


Aquest migdia, l'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, i una comitiva de l'Ajuntament de Palafolls on hi havia la primera Tinent d’alcalde, Susanna Pla, el regidor de Comunicació, Oriol Jordan, un representant de la Policia Local i una representació del voluntariat de Palafolls; han fet entrega a l'Hospital de Calella de 1.000 barrets sanitaris dissenyats pels nens del municipi amb retoladors tèxtils.

 

El gerent de la Corporació de Salut de Maresme i La Selva, el Doctor Lluís Franch, ha rebut en nom de l’Hospital de Calella el miler de barrets dissenyats pels nens de Palafolls; en un acte on també hi havia una representació del personal sanitari del centre adscrit a la Corporació de Salut Maresme La Selva.

 

L'alcalde de Palafolls ha destacat que “aquest acte d’avui representa l’esforç enorme que s’ha fet i que demostra dues coses: la primera és que en moments de complexitat hi ha gent que reacciona i que es posa a disposició. A Palafolls hi ha més de dues-centes persones que han participat en algun d’aquests projectes de voluntariat". Alemany ha destacat que per l’Ajuntament això és un “orgull”. Davant la crisi, l’Ajuntament ha reaccionat amb la màxima velocitat possible, tal i com requeria la situació, per “poder ajudar a la gent que s’ho mereixia”, ha reblat Alemany.

 

El gerent de la Corporació, el Dr. Lluís Franch, ha volgut agrair personalment a l’alcalde de Palafolls aquesta iniciativa i la donació: “Des de la Corporació us agraïm aquesta donació i totes les iniciatives solidàries que heu engegat i coordinat des del consistori a més també volem reconèixer l’empenta i el compromís de tota la gent de Palafolls que s’ha abocat per lluitar contra la Covid-19 amb la confecció de material per al nostre personal sanitari”.

 

Un poble entrenat envers el coronavirus

 

Arran de l'estat d'alarma, el consistori palafollenc va reorganitzar la borsa de voluntaris locals i ara un equip de cosidores s'encarreguen d'abastir de material sanitari diversos hospitals de la zona en funció de les necessitats que puguin presentar. Fins al moment l'ajuntament ha confeccionat prop de 25.000 mascaretes, 200 bates sanitàries, 600 davantals tipus hivernacle i 180 bates de plàstic negre.

 

L'objectiu d'aquesta campanya es divideix en dues branques, per una banda implicar els més petits en les tasques d'ajuda i voluntariat, alhora estimulant la seva creativitat i desenvolupant les seves habilitats. Per l'altra, vol fer arribar un missatge de positivitat i suport a tots els sanitaris i pacients hospitalaris.

 

La crisi desencadenada arrel del temporal Glòria el mes de gener, va permetre l'organització d'una borsa de voluntaris gestionada per l'ajuntament que ha estat reorganitzada per tal de dirigir els seus esforços, aquest cop, envers la lluita contra el virus SarsCov2.

 

De la mateixa manera, a l’inici de la pandèmia el consistori va adaptar l’estructura de treball i les tasques assignades al seu personal a la situació i, fins i tot, l'edifici de la vila ha esdevingut un petit taller de confecció i distribució d'equips sanitaris.

 

Iniciatives en marxa

 

Fins ara l'ajuntament ha treballat en desenvolupar diverses accions per pal·liar el virus de forma coordinada amb l'equip de voluntaris i la mateixa ciutadania. Així, a més del repartiment de material a diversos hospitals de la regió, s'han portat a terme diferents activitats d'ajuda i vigilància ciutadana, el repartiment de mascaretes per a tota la població de Palafolls i una última tongada de les mateixes confeccionades especialment per protegir els més petits, amb teixits tractats hidròfugs i antifúngics.

 

En aquest sentit, la darrera acció serà la distribució d'un conte didàctic que oferirà eines als infants i les seves famílies per tal d'instruir-los en fer front a la desescalada de forma segura.Número de visites
948
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43