Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
05/03/2024 | 04:40 h
previsio
 
 
05/03/2024 | 04:40 h

Palafolls ha participat a la II Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de Proximitat del Tomàquet a Barcelona, promocionant els productes locals

19 de juliol de 2023


Avui 19 de juliol de 2023, Caprabo ha celebrat, en col·laboració amb l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, la II Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de Proximitat del Tomàquet, a l’espai #ChefCaprabo de L’Illa Diagonal, a Barcelona.

 

Temporada estable del tomàquet
Durant la jornada, que coincideix amb l’inici de la temporada del tomàquet, que té lloc entre els mesos de juny i octubre, la Conca de la Tordera, un dels majors productors de tomàquet de Catalunya, ha explicat que aquesta temporada “s’espera estable”. SegonsJosep Ferrer, gerent de la Conca de la Tordera, “els darrers anys la producció s’ha vist molt impactada per la pandèmia de la Covid19, la invasió d’Ucraïna, la inflació i la sequera, però enguany esperem una campanya positiva, que s’allargarà fins a l’octubre i la recuperació de la qual estarà impulsada per l’augment del turisme”.

 

L'associació Espai Agrari present a la jornada
La trobada ha comptat amb la participació del president de l’Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera i alcalde de Palafolls, Francesc Alemany; la secretaria de l’Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera y alcaldessa de Malgrat de mar, Sònia Viñolas; el tresorer de l’Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera y primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Joan Felip; el gerent de la Conca de la Tordera, Josep Ferrer; i el responsable de
l’Àrea de Proximitat de Caprabo, Manuel Blanco.
A la jornada també han assistit el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Salut pública i  Benestar animal, Patrimoni i Pagesia i Arxiu municipal del Ajuntament de Palafolls, Aleix Freixa; el regidor de Promoció del municipi i pagesia del Ajuntament de Malgrat de mar, Jordi Lluís Farré; la responsable de l’Àrea d’Ocupació, Empresa i Formació de Promoció de l’Ajuntament de Blanes, Montse Torres; la responsable de la Direcció Territorial Agrària O.T. Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari del Área d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Sònia Callau; i el tècnic de la Direcció Territorial Agrària O.T. Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació deBarcelona, Marc Riera.

 

5 estrelles en km0
La jornada, que s’emmarca en el Programa de Proximitat per Comarques de Caprabo, que té com a objectiu posar en valor els productes propers, de qualitat i de temporada, ha comptat amb la participació del xef Iban Gonzalez Adan, fundador del restaurant Doryoku de Malgrat de Mar, restaurant acreditat amb 5 estrelles en km0 pel seu extens ús de productes de proximitat.
González, que també és considerat un dels ambaixadors del km0 espanyol, ha estat l’encarregat d’elaborar un showcooking-degustació de tres originals receptes, totes elles amb el tomàquet com a base.

 

Espai Agrari de la Baixa Tordera
L’Espai Agrari de la Baixa Tordera és un dels paisatges agraris més rellevants i singulars de Catalunya. Creat l’any 2022, es tracta d’un ens propi format pels ajuntaments de Palafolls, Tordera, Santa Susana, Malgrat de Mar i Blanes; les tres cooperatives agràries de la Baixa Tordera;i pagesos dels cinc consells agraris municipals.Número de visites
275
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43