Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
25/04/2024 | 00:12 h
previsio
 
 
25/04/2024 | 00:12 h

Palafolls passa a la Fase 1: Com s'hauran d'ocupar les terrasses?

18 de maig de 2020


L'objectiu de les mesures que s'estableixen des del consistori tenen la finalitat de regular el compliment de les mesures sanitàries


El ministeri de Sanitat ha anunciat que la regió sanitària de Girona, en la qual s'inclou el municipi de Palafolls, passarà a la Fase 1 del pla de desconfinament cap a la 'nova normalitat', a partir de dilluns 18 de maig.

 

Tal com ha recordat el regidor de l'àmbit de Territori, Jordi Villaret: "Les mesures tenen una finalitat molt clara: regular el compliment en matèria de prevenció sanitària, i és per això que l’Ajuntament ha establert aquestes mesures de caràcter extraordinari, per tal de poder afavorir i ajudar al restabliment de l’activitat comercial de la nostra població".

 

En aquest sentit, l'Ajuntament informarà a través d'una circular que serà entregada als establiments vinculats a aquest àmbit tant de la incorporació del municipi a la Fase 1, com de les instruccions i els condicionants que caldrà seguir en tot moment, per fer efectiva la premissa de regular el compliment de les mesures sanitàries. Des dels canals oficials de l'Ajuntament es podrà seguir tota l'activitat relativa a l'entrada a la Fase 1 de desconfinament. En la documentació adjunta es pot consultar tant la circular com els paràmetres bàsics que s'aniran fent arribar als establiments.

 

Cal recordar en tot moment, que aquestes mesures són excepcionals mentre durin les restriccions imposades per l'estat d'alarma.

 

 

Què implicarà això en l’àmbit de les terrasses dels establiments d'hostaleria i restauració del poble?

 

Distància entre taules

 

- Agrupació màxima permesa per taula o agrupació serà de 10 persones.

- La distància entre taules ha de ser com a mínim de 2 metres.

- S’ha de garantir en tot moment la inter distància personal de 2 metres.

- Condicions higièniques sanitàries establertes a l’article 16 de l’ordre SND/399/2020.

 

Com s'hauran de tramitar les sol·licituds?

    

En aquesta circular s’estableix com s’hauran de tramitar les sol·licituds per mitjans d’instància genèrica, adjuntant la següent informació:

 

-S’haurà de fer la sol·licitud de l’autorització de forma expressa, via instància, adjuntant croquis amb la proposta i seguint les especificacions dels paràmetres bàsics establerts.

 

-Els establiments que no hagin sol·licitat l’autorització express, podrien veure desestimada la necessitat per part del consistori. Per tant, és imprescindible haver fet la sol·licitud.

 

Una vegada es torni a una situació normal, amb la prudència d’altres mesures que es puguin imposar per les autoritats sanitàries, els paràmetres excepcionals per l’ocupació de la via pública dels establiments de restauració i degustació, quedaran anul·lats.

 

infografia fase1.pngNúmero de visites
1751
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43