Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
17/06/2024 | 10:02 h
previsio
 
 
17/06/2024 | 10:02 h

Palafolls renova diumenge el seu vot de vila

21 de gener de 2022


Fa 370 anys, quan la pesta bubònica arrasava poblacions senceres, els vilatans d’aquell Palafolls, que vivien al voltant de l’església de Sant Genís, van decidir invocar l’ajuda dels sants protectors; Sant Sebastià i Sant Fabià. A canvi de la seva protecció es comprometien a renovar cada any el vot de poble amb un ofici solemne i una processó.


Des del 1652 s’ha anat renovant el vot de vila puntualment, excepte en algunes comptades ocasions. Amb els anys la celebració ha esdevingut la festa d’hivern de Sant Genís, conservant la part religiosa, però amb activitats lúdiques i festives.

 

Aquest cap de setmana toca de nou renovar el vot de vila, i celebrar -dins les possibilitats actuals- la festivitat de Sant Sebastià.

 

L’Ajuntament de Palafolls i l’Associació de Veïns de Sant Genís han preparat una programació acurada per commemorar els 370 anys de la invocació dels sants protectors.

Diumenge a les 9h es farà una caminada guiada des del Fòrum Palatiolo i fins a Sant Genís, amb els comentaris de Xavier Salicrú.

 

Un cop arribats al poble de Sant Genís, al voltant del local social, es servirà un esmorzar popular entre els participants.

 

Encara abans de l’ofici solemne, previst per a les 12:30h a l’església romànica, la Cobla Palafolls oferirà una audició de sardanes.

 

                                 IMG_4718.JPG

 

Seran molts menys dels actes habituals, però s’ha hagut d’adaptar la programació a les restriccions per minimitzar el risc de contagi.

 

Les activitats són gratuïtes i no requereixen de reserva de plaça.



Número de visites
851
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43