Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
21/07/2024 | 16:27 h
previsio
 
 
21/07/2024 | 16:27 h

Palafolls se suma a la campanya "Sóc Responsable" pel cens i l'esteritlització dels animals de companyia

16 de febrer de 2021


El consistori continua la seva campanya de civisme d'animals sumant-se ara a la conscienciació pel que fa a el cens i l'esterilització dels animals, amb tarifes dels serveis reduïdes fins al 5 de maig


El consistori de Palafolls se suma a la campanya "Sóc Responsable" de la Fundació per l'Assessorament i l'Acció en Defensa dels Animals (FAADA), per a la identificació i l'esterilització dels animals de companyia. Així, el consistori dóna continuïtat amb la campanya que està realitzant sobre civisme animal; que va donar tret de sortida amb la formació i xerrada de gestió de colònies de gats.

Amb aquesta campanya, ara, es vol realçar la importància de censar els animals de companyia, no només per la seguretat que això comporta davant la pèrdua de l'animal sinó que també perquè està descrit com a obligació a l'ordenança de tinença d'animals de l'Ajuntament de Palafolls:

 

Article 49. Inscripció.
Els propietaris o posseïdors d'animals de companyia, els han d'inscriure en el cens municipal d'animals de companyia en el termini màxim de tres mesos des del naixement i de 30 dies des de la data de l'adquisició o canvi de residència de l'animal. El propietari o posseïdor que faci la inscripció haurà d'aportar les seves dades, el document acreditatiu de la identificació de l'animal i, si es tracta d'un gos considerat potencialment perillós, la documentació específica requerida per aquests tipus d'animals.

 

En aquest sentit també cal destacar que el gos, gat i/o fura ha d'estar identificat amb microxip –segons preveu el Decret 2/2008 de protecció dels animals de Catalunya–, i en cas que no ho estigui, serà requisit indispensable posar-li el microxip en la campanya.

A més, la campanya incideix també en un segon objectiu: l'esterilització dels animals. Entre els motius que es donen per realitzar la pràctica destaquen: millorar la salut de l'animal, col·laborar amb el control de la natalitat, evitar problemes futurs i disminuir en els abandonaments així com en la despesa pública que això suposa.

Per implementar els objectius esmentats, FAADA presenta una reducció dels preus en aquests serveis; i el Centre Veterinari CAV Palafolls és un dels centres col·laboradors amb la campanya i presenta així tarifes reduïdes pels diversos serveis acordats, fins al 5 de maig d'aquest 2021. 

Des del consistori es demana l'acompliment de la normativa actual, de l'ordenança de tinença animal, que obliga a tenir els animals censats; tenint en compte que el no compliment de l'ordenança suposa sancions a la ciutadania. També demana col·laboració pel que fa a la campanya d'esterilització.

 Número de visites
1446
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43