Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
08/12/2023 | 23:30 h
previsio
 
 
08/12/2023 | 23:30 h

Palafolls senyalitza una ruta per conèixer el seu patrimoni arquitectònic

29 de desembre de 2021


Es vol destacar el ric patrimoni arquitectònic que hi ha al nostre poble i posar-lo en valor


 

Una dotzena d’edificis històrics -com el castell, l’església de Sant Genís o algunes masies- així com nous elements -com el Palauet o la Biblioteca- formen part de la nova Ruta del Patrimoni Arquitectònic que està preparant l’Ajuntament.

 

No es tracta d’un itinerari marcat en un plànol, sinó que el consistori ha incorporat senyalitzacions a tots aquests elements per tal que tothom que ho vulgui, pugui acostar-s’hi i conèixer de prop els principals valors arquitectònics del nostre municipi.

 

Davant de cada un d’aquests elements s’ha instal·lat un cartell informatiu amb una breu explicació en català, castellà i anglès, en el que s’explica la història de l’emplaçament i s’acompanya d’una fotografia antiga, que ajuda a fer-se una idea del pas del temps.

 

Cada cartell, a més, incorpora un plànol del municipi on s’indiquen la resta d’elements senyalitzats per tal de facilitar el lliure recorregut resseguint aquets edificis o conjunts arquitectònics – com la plaça Major- que formen part dels Bens Culturals d’Interès Local del nostre poble.

 

   

              my-visual_172.png

 

Aquest itinerari arquitectònic és el primer que proposa l’Ajuntament per posar en valor la riquesa patrimonial del nostre poble. No serà l’única, ja que a principis del proper any s’espera poder habilitar una segona ruta que resseguirà el patrimoni natural del poble, com zones humides, arbres històrics o espais d’interès especial.Número de visites
811
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43