Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
15/04/2024 | 15:44 h
previsio
 
 
15/04/2024 | 15:44 h

Què costa la Festa Major? Cultura i Transparència presenten les xifres de la #FMPalafolls19

11 de novembre de 2019


La organització de la Festa Major ha costat enguany 102.076€. La regidoria de transparència posa totes les xifres a l’abast de la Ciutadania


En un treball conjunt per oferir la màxima transparència de les despeses de la Festa Major a la ciutadania, les regidories de Cultura i Festes i la de Transparència han elaborat una sèrie de documentació gràfica per fer més entenedores les xifres dels costos de la #FMPalafolls19.

 

Organitzar una Festa Major no és només contractar un grup per a fer un concert, o una activitat per nens, etcètera; sinó que també tot el moviment que es genera al voltant, sumant-hi les obligacions normatives i legals. Per a què tot això sigui possible, cal destacar la implicació i el treball transversal de tots els departaments de l’ajuntament. I perquè sigui un èxit, això no seria possible sense l’ajut i la col·laboració de totes les entitats que any rere any s’impliquen a fons en la festivitat més gran que celebrem a Palafolls.

 

Què ha costat el global de la Festa Major?

 

Hem dividit les despeses en catorze apartats, que queden reflectits en el següent gràfic: els concerts als diferents espais (la carpa exterior del Palauet, l'AlterFesta i tots els concerts i el Floïd Festival). També activitats per infants com ara l'AlterFesta Kids i el taller infantil de dibuix, la cultura popular amb el correfoc, i el Pregó de Festa Major, que enguany es va celebrar a la Plaça Major. També hem apuntat les despeses protocol·làries que s'han generat. A banda d'això, una Festa Major no es pot realitzar si no es duen a terme previsions com ara en matèria de seguretat, sanitaris o ambulàncies, com tampoc hi poden faltar partides referents al material publicitari, els gots de Festa Major, o el propi lloguer de les carpes.

 

FM19 - Cost Total

 

Oques Grasses, i la resta de concerts de l'AterFesta 2019

 

L'aposta per fer un gran concert el dia del Pregó de Festa Major ha estat molt reeixida, segons l'enquesta ciutadana de valoració de la #FMPalafolls19. Però, quin cost ha tingut de manera global organitzar tota l'AlterFesta? Oques Grasses i l'assegurança de pluja, els DJ's, i els grups de les nits punk o la nit dels 90 els trobareu aquí desgranats. 

 

FM19 - Alterfesta

 

Les actuacions a la carpa muntada a la pista exterior del Palauet, de les més aplaudides

 

La idea novedosa de posar una carpa que cobrís la pista exterior del Palauet i que la protegís de la intempèrie, va permetre generar durant les nits de Festa Major un caliu inoblidable que va ajudar a celebrar diversos concerts a recer, i fins i tot celebrar la proclamació del Pubillatge 2019-2020. Què va costar les diverses orquestres, i bandes musicals que hi van actuar?

 

FM19 - Carpa Palauet

 

La publicitat, un imprescindible per donar a conèixer els actes i les activitats de la #FMPalafolls19

 

Sovint no n'hi ha prou amb penjar el programa de la Festa Major al web. Hi ha gent que no té accés a les noves tecnologies, i persones d'edat avançada que els resulta dificultós manegar-s'hi. L'envergadura de tot una #FMPalafolls19 mereix una campanya publicitària específica que, com no podia ser d'una altra manera, requereix centrar els esforços en la confecció d'un programa que ha estat ben valorat per la ciutadania, i la corresponent bustiada pel municipi, com també l'elaboració del material publicitari que acompanya els actes més importants de la festivitat.

 

FM19 - Publicitat

 

 

La resta de despeses, desglossades

 

Com avançàvem, hi ha tot un seguit d'activitats que a l'ajuntament li generen una despesa única, gràcies a col·laboració i la implicació del teixit associatiu de Palafolls. Parlem d'activitats com ara les vinculades a la cultura popular del municipi, o bé apostes reeixides com l'AlterFesta Kids, o la nit del Floïd Festival. Els tallers i la resta d'activitats infantils... però també les despeses necessàries com la seguretat, els sanitaris, les ambulàncies, els gots, les pròpies carpes, etcètera, i les despeses protocol·làries com ara sopars, que enguany han suposat una xifra ben reduïda.

 

FM19 - Resta despeses

 

 

 

 

 

 

 Número de visites
1415
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43