Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
18/07/2024 | 20:56 h
previsio
 
 
18/07/2024 | 20:56 h

Revisions gratuïtes a Palafolls per a la detecció precoç de glaucoma i degeneració macular

23 de maig de 2017


L’Ajuntament de Palafolls i l’Institut Oftalmològic Tres Torres han arribat a un acord per iniciar la primera campanya de revisions gratuïtes per a la detecció precoç del glaucoma i la degeneració macular a la nostra vila.

Els dies 5 i 6 de juny de 10 del matí a 14h i de 15 a 17h, una unitat mòbil del centre oftalmològic de Barcelona serà a Palafolls per fer revisions gratuïtes per detectar precoçment aquestes dues malalties relacionades amb els ulls.

 

El glaucoma es coneix com a ceguera silenciosa perquè quan dóna símptomes acostuma a ser en un estat molt avançat. Per aquest motiu, es recomana passar revisions periòdiques per prevenir la malaltia, ja que la visió que es perd per culpa del glaucoma no es pot recuperar. 

 

La degeneració macular associada a l’edat (DMAE) provoca problemes a la visió central, i pot ser seca (aprimament de la màcula) o humida (engruiximent de la màcula). La DMAE es manifesta per dificultats en la lectura, reconeixement de cares o distorsió de les línies.

 

Són persones amb risc els majors de 40 anys amb antecedents familiars de glaucoma, persones amb miopia elevada o en tractament amb corticoides, entre d’altres.

 

Aquesta unitat mòbil de l’Institut Tres Torres  farà diferents proves als palafollencs que vulguin passar la revisió. Faran una història clínica, es mesurarà la graduació, la còrnia, l’agudesa visual, es vigilarà la superfície de l’ull i es farà una prova per la degeneració macular.

Totes les proves seran gratuïtes i en cas de detectar alguna anomalia es lliurarà un informe per poder anar al metge de capçalera.

 

Aquesta campanya arriba dos anys després de la campanya engegada per l’Ajuntament per la detecció precoç del càncer de còlon. Llavors es van fer prop de 500 proves que van derivar en una 30a de colonoscòpies. Gràcies a la campanya de detecció precoç del càncer de còlon es van detectar i tractar amb èxit 3 casos a Palafolls.

 

Unitat Mòbil de l´IOTTNúmero de visites
3220
  • Exploració ocular
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43