Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
20/04/2024 | 13:43 h
previsio
 
 
20/04/2024 | 13:43 h

S'estrena el servei d'atenció i prevenció en el consum de drogues i l'ús de pantalles entre el jovent

6 d'octubre de 2022


La RULA és un projecte intermunicipal impulsat de manera conjunta entre els ajuntaments de Calella, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera


Calella, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera han estrenat La RULA, el nou servei per atendre i prevenir el consum de drogues i l'ús abusiu de pantalles entre els i les joves. Adjudicat a la cooperativa d'iniciativa social Eines Serveis Socioeducatius i sota la gestió i coordinació del Consell Comarcal del Maresme, el projecte intermunicipal neix per promoure la salut i prevenir les conductes de risc entre la població jove d'aquests municipis.

 

Amb aquest servei, l'Ajuntament de Palafolls torna a apostar pel col·lectiu jove i per desvincular-lo del problema de la drogodependència. Cal recordar que el consum de drogues és un fet intergeneracional i no només dels i les joves. És important, doncs, per no estigmatitzar, no combatre-ho amb repressió, sinó mitjançant la prevenció i l'aposta de futur.

 

És per això també que, durant aquest mandat, s'ha treballat a fons en l'empoderament juvenil, ampliant l'Àrea de Joventut del consistori, amb el projecte d'educadors de carrer o invertint en el local de Can Batlle o l'Skate park. També amb l'oferta de cursos del Forma't, l'Escola d'adults i el Servei de formació professionalitzadora, i les diferents opcions d'ocupació per a joves que s'ofereixen.

 

Imatge_web (4).jpg

 

Un projecte intermunicipal d'atenció i prevenció

 

La RULA centra el seu pla d'acció en la prevenció, però també en l'atenció personal a joves i famílies de cadascun dels quatre municipis integrants. Cada poble comptarà amb un espai d'atenció personalitzada al servei de les famílies i el jovent que necessiti informació o assessorament professional per prevenir conductes de risc en els usos i consum de drogues i pantalles. En aquests moments, s'estan definint els horaris i els espais on s'habilitarà el nou servei.

 

Pel que fa a la prevenció, La RULA posarà a disposició dels centres d'educació primària, secundària, post obligatòria i especialitzada un protocol adaptat a cada municipi per abordar, de forma coordinada amb els agents i els recursos del territori, la prevenció, detecció i intervenció d'aquests casos en l'àmbit escolar.

 

També s'oferiran tallers específics adreçats a l'alumnat, a partir de 6è de Primària, i a les famílies sobre el consum de drogues, la reducció dels danys, l'ús de pantalles, la identitat digital, els videojocs, etc.

 

La creació d'aquest nou projecte ha estat encomanat al Consell Comarcal del Maresme per part dels quatre ajuntaments de la zona. Les actuacions de La RULA les coordinarà el servei comarcal de Joventut i es definiran, de manera conjunta, entre els consistoris de Calella, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera.Número de visites
812
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43