Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
02/12/2023 | 19:16 h
previsio
 
 
02/12/2023 | 19:17 h

S'obre una consulta ciutadana per desenvolupar una marca de l'espai agrari

11 de novembre de 2020


Els ajuntaments de Palafolls, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Tordera i Blanes han signat un conveni amb la Diputació de Barcelona per a impulsar el projecte Espai Agrari de la Baixa Tordera, que arrenca convidant a tota la ciutadania a definir aquesta marca de territori


El projecte de conceptualització, disseny i implementació de la nova marca «Espai Agrari de la Baixa Tordera» ha començat la seva fase de consulta oberta a la ciutadania, amb l’obertura d’una enquesta online que tots els ciutadans de la Baixa Tordera, de primera o segona residència, poden contestar a partir d’aquest novembre. Aquesta enquesta s’emmarca dins d’una estratègia de participació ciutadana que també inclou la realització d’entrevistes en profunditat i la dinamització de cinc grups focals de discussió.

 

Aquest procés de conceptualització de la marca s’està treballant amb investigadors del Grup de Recerca TRACTE (Grup de Recerca en Traducció Audiovisual, Comunicació i Territori) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), i amb els màxims experts en figures de preservació i dinamització d’espais agraris de la Diputació de Barcelona, professionals reconeguts que han liderat projectes de referència internacional com el Parc Agrari del Baix Llobregat o el Parc Rural del Montserrat.

 

Tal com explica Jordi de San Eugenio, responsable del grup TRACTE “les diferències més representatives entre una marca de territori i una de comercial sorgeixen, preferentment, de les connotacions de dinamització econòmica vinculades a la implantació de marques de territori. Les implicacions socials (marca espacial) en contraposició als interessos de mercat (marca comercial) són una constatació més de les diferències conceptuals i d’execució existents entre aquestes dues tipologies de marca”. Sònia Callau, cap de la Unitat de Suport als Espais Agraris de la Diputació de Barcelona, destaca el fet que “els espais agraris de màxim valor del nostre territori seran estratègics en un context futur d’emergència climàtica, sanitària i alimentària. I el nostre repte és treballar per a l’establiment i el restabliment de noves connexions entre la pagesia com a productora d’aliments i la ciutadania com a consumidora d’aliments”.

 

La metodologia

El procés de disseny i conceptualització de la Marca «Espai Agrari de la Baixa Tordera» ha portat a estructurar una metodologia basada en tres tècniques bàsiques de recerca, que tenen l'objectiu de buscar la màxima participació ciutadana en aquest desenvolupament. Durant el mes de novembre es faran sis entrevistes en profunditat a líders d’opinió de la societat civil i aquest mateix mes també  es realitzarancinc grups de discussió sobre temes d’agricultura, turisme, sector públic, ecologia i territori i consumidors.

 

L’enquesta online

Es posa a disposició de tota la ciutadania de Palafolls, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Tordera i Blanes una enquesta on que permet aportar el seu punt de vista a les persones que hi viuen. Des d’aquests consistoris s’afirma que és del màxim interès que hi participi el major nombre possible de ciutadans de la Baixa Tordera per tal que entre tots tirem endavant aquest projecte comú d’identificació i definició estratègia del territori.

Realitzeu l'enquesta clicant a l'enllaç.Número de visites
725
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43