Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
10/12/2023 | 00:52 h
previsio
 
 
10/12/2023 | 00:52 h

Salut Pública enceta una campanya per tenir tots els animals de companyia censats i xipats

2 de desembre de 2021


Fa unes setmanes ja es va treballar per controlar les colònies de gats de carrer i encara falta una campanya de comunicació


La regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament ha estat treballant aquest any en una campanya de tinença animal que es va posar en funcionament el mes de febrer, i que ara ha iniciat la segona fase, tal com ha explicat la regidora Sònia González, que està al capdavant del projecte.

 

En la primera fase es va regular la situació de les colònies de gats que hi ha al municipi amb la col·laboració de la gent que actualment (però sense supervisió) donen menjar als gats ferals. El mes de febrer el consistori va fer una xerrada amb alguns d’aquests alimentadors de gats per motivar-los a col·laborar amb l’Ajuntament en el control de les colònies de gats.

Actualment s’han adherit a la borsa de Gestors de Colònies 17 persones, per tal que siguin identificables de la manera més fàcil possible. L’Ajuntament ha imprès i repartit uns carnets com a gestors de colònia.

 

La segona part de la campanya gira a l’entorn del xipatge i el registre al cens de públic de l’Ajuntament, per tal d’aconseguir la placa verda amb número de registre que indica que l’animal te tota la documentació al corrent, segons l’ordenança municipal. Ara a més, des de l’àrea de Benestar Animal es farà entrega d’una ampolla i un dispensador de bosses de manera gratuïta a tots els propietaris que així ho sol·licitin i que tinguin el seu animal de companyia degudament censat. Aquest material es podrà recollir a l’ajuntament a partir de la setmana vinent.

 

Finalment, la darrera part de la campanya consciencia i informa a través de les xarxes socials, la ràdio i cartelleria diversa, de les nocions bàsiques que tot palafollenc ha de complir si te un animal de companyia. Per posar en marxa aquesta campanya, l’ens municipal ha penjat un seguit de cartells a totes les places i parcs infantils del municipi.

 

Renovacions de carnet

 

Totes les persones amb llicència per tenir Gossos Potencialment Perillosos que s’hagin fet abans o fins el 2017, han de tenir en compte que tenen una vigència de cinc anys i, per tant, el mes de gener de 2022 hauran caducat. En aquest sentit caldrà que a partir del mes de gener les vagin renovant.Número de visites
775
  • cartelllas
  • WhatsApp Image 2021-12-02 at 16.47.00
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43