Palafolls

Ajuntament de Palafolls
Ajuntament de Palafolls
previsio
 
 
13/04/2024 | 02:18 h
previsio
 
 
13/04/2024 | 02:18 h

Sant Genís de Palafolls celebra, un any més, les Festes de Sant Sebastià

11 de gener de 2023


Del divendres 20 al diumenge 22, la vila s'omple d'activitats per a totes les edats en honor al sant protector


L'any 1652, els vilatans de Sant Genís de Palafolls, desesperats pels estralls que feia la pesta arreu de Catalunya, van recórrer a la protecció divina i van invocar l'ajuda dels sants protectors: Sant Fabià i Sant Sebastià, davant la "pestilència i el mal contagiós".

 

A canvi de la curació, el poble de Sant Genís oferia renovar el vot cada any, amb misses i processons en el seu honor. Una promesa, doncs, que toca renovar el proper cap de setmana del 21 i 22 de gener. 371 anys després, l'efemèride es continua celebrant, però ara amb un caire més festiu i completada amb d'altres activitats per a totes les edats. Tot plegat, és la que ja es considera la Festa Major petita de Sant Genís de Palafolls.

 

Cartell_Festa Sant Sebastià.jpg

 

Recuperació de la normalitat després de la pandèmia

 

La celebració començarà el vespre del divendres 20, amb les havaneres del grup Arjau i l'oferiment de rom cremat per a tots i totes les assistents al local social de la vila.

 

L'endemà, Xavier Salicrú proposa una ruta històrica sota el títol "Un viatge al segle XVIII: cinc històries de la Guerra de Successió a Palafolls". Un recorregut que s'iniciarà a les 10 del matí des de l'església i tindrà una durada de dues hores.

 

A la tarda, el grup d'animació infantil Pinxo i Punxa farà ballar la mainada al local social, amb xocolatada posterior com a fi de festa. El dissabte a la nit, serà el torn del sopar de germanor, que finalitzarà amb el ball a càrrec del Duet Atènia.

 

L'àpat popular consistirà en un plat de pa amb tomàquet i botifarra a la brasa. Per participar-hi, cal comprar els tiquets al local social fins divendres, a partir de les 18.30 hores. El preu és de 13 euros pels socis de l'Associació de veïns i de 15 per les persones no sòcies. Per a més informació, es pot contactar al 638 95 45 57 (Teresa).

 

La Festa de Sant Sebastià, que compta amb l'organització de l'Associació de Veïns de Sant Genís i l'Ajuntament de Palafolls, posarà el seu punt i final el diumenge 22, amb el tradicional Ofici solemne a l'església de la vila, l'actuació de la Coral Palatiolo i la ballada de sardanes, a càrrec, com sempre, de la Cobla Palafolls.Número de visites
687
Ajuntament de Palafolls
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona
Plaça Major, 11
08389 - Palafolls
Tel 93 762 00 43